2020 November 4

Novemberi könyvajánló

Barack Obama - Egy ígéret földje

Egy személyes beszámoló a történelmi pillanatokról – az elnöktől, aki inspirált bennünket, hogy higgyünk a demokrácia erejében.

Elnöki visszaemlékezései izgalmas, nagyon várt első kötetében Barack Obama valószínűtlen útjának történetét meséli el, mely során az identitását kereső fiatalemberből kezdve a szabad világ vezetője lett. Megdöbbentően személyes részletekkel leírja mind politikai tanulmányait, mind a történelmi jelentőségű elnökségének első ciklusát – a drámai átalakulás és a zűrzavar időszaka.

Obama végig kalauzolja olvasóit a legkorábbi politikai törekvéseitől a döntő jelentőségű, a választók aktivizálásának köszönhető iowa-i jelölőgyűlésen aratott győzelemig befutott, majd a 2008. november 4-i vízválasztó éjszakáig, amikor az Egyesült Államok 44. elnökévé választották és ezzel ő lett az első afroamerikai, aki az ország legmagasabb hivatalát betölthette.

Barabási Albert-László - A képlet - A siker egyetemes törvényei

Az életben gyakran tapasztaljuk, hogy a kimagasló teljesítmény és a siker nem feltétlenül jár kéz a kézben. Barabási Albert-László, a hálózatok világhírű kutatója legújabb könyvében a tudósokra jellemző kíméletlen logikával tárja fel előttünk a siker kollektív természetét, azaz, hogy a siker valójában annak függvénye, hogy mit gondolnak rólunk a többiek, és hogyan reagálnak a cselekedeteinkre.

A Képlet című könyv a mindennapi életből vett példák segítségével világítja meg a siker törvényszerűségeit: azokat a törvényeket, amelyek alapján megdöbbentő pontossággal jósolható meg, hogy adott feltételek között ki lesz valóban sikeres, és miért. 

Barabási Albert-László 1967-ben született Erdélyben. Egyetemi tanulmányait Bukarestben kezdte, majd a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomázott fizika szakon. Doktori fokozatát a Bostoni Egyetemen szerezte meg.

forrás: Libri.hu

Csíkszentmihályi Mihály – Flow - Az áramlat - A tökéletes élmény pszichológiája

A Flow a tökéletes élmény pszichológiájának eredeti, legátfogóbb kifejtése. Csíkszentmihályi Mihály, a pozitív pszichológia vezető gondolkodója, forradalmi művével saját kiteljesedésük lehetőségeit tudatosan vagy ösztönösen kutató milliók életére volt hatással. Elismert pszichológusok, üzletemberek, művészek, politikusok és sportolók, továbbá a lélek működésével és rejtélyeivel rendszeresen foglalkozó szülők, pedagógusok, orvosok és kreatív szakemberek sokasága merített ihletet a könyvből. A boldogság keresése és a kizökkent sorsok helyreállítása utáni vágy az emberi lélek mélyéről ered, az ideális életről való elmélkedés egyidős a filozófiai gondolkodással. A flow elméletének ritka erénye, hogy komoly kutatómunka alapozta meg, ugyanakkor leírása, illetve rendre beigazolódó következtetései a pszichológiában járatlanok számára is érthetőek és sokszor a rendkívüli felismerés erejével hatnak. 

forrás: bookline.hu

Szerb Antal - A Pendragon-legenda 

Valami történik. A szálakat szövik a párkák. A llanvygani kastély végzete ébren van valamelyik teremben, a Pendragon-ház története megint egy súlyos fordulat előtt áll. A Pendragon-legenda, Szerb Antal 1934-ben megjelent műve bűnügyi regény, esszéregény és kísértethistória keveréke, és mindezeknek a paródiája is egyben. Maga az író filológiai detektívregénynek nevezte. A fiatal tudós, Bátky János a 17. század misztikusait kutatva belekeveredik az Earl of Gwynedd, a walesi Pendragon-család fejének titokzatos történetébe. Rózsakeresztesek, kísértetek, szélhámosok, gyönyörű nők, ősi rejtélyek, erotika és mindenekfölött a kultúrtörténet iránti olthatatlan szerelem kavarognak e mára kultuszregénnyé vált mű lapjain.

Előző hír Következő hír

Hírek

Márton-nap

Programok ízletes ételekkel, különleges borok kíséretében.

Tovább

Budapesti és vidéki strandok, szabadstrandok

Látogassunk el egy közeli strandra és hűsöljünk a parton!

Tovább

A Víz Világnapja

Változtass most!

Tovább

Júliusi könyvajánló

Élvezzük a nyári időt egy jó könyv társaságában!

Tovább