2020 December 1

Online kulturális karácsonyi események

A méltán híres Szentendrei Karácsonyi Vásár az idén rendhagyó módon kültéren is, de a programok tekintetében online kerülnek megrendezésre. November végén kapja meg ünnepi köntösét a Fő tér: a hatalmas városi karácsonyfa mellett az adventi koszorú, a betlehem és a világító hógömbök is helyet kapnak. Az adventi időszak legszebb, meghitt eseménye a főtéri gyertyagyújtás 17 órakor kezdődik Advent mind a négy vasárnapján. A gyertyagyújtást közös ima, rövid ünnepi műsor és fényfestés kíséri. A jelen helyzet miatt idén a gyertyagyújtások utáni közös ünneplés elmarad. Egyes programjainkat járványbiztonsági szempontból virtuális térbe költöztetjük: így a szentendrei óvodások néphagyományt éltető „Menjünk mi is Betlehembe” programsorozatát, a Musica Beata és az Új Szentendrei Kamarazenekar Adventi hangversenyét, illetve a Szentendre Táncegyüttes néptáncgáláját.

A részletes programokról itt olvashatunk: https://www.facebook.com/AdventSzentendre/

Karácsonyi hangverseny a Zeneakadémián: december 23. szerdán, 19:30 

Heinrich Schütz: Karácsonyi történet, SWV 435

Heinrich Schütz: Karácsonyi történetét (SWV 435) a feljegyzések szerint 1640-ben Drezdában mutatták be, alcíme: Jézus Krisztus, Mária fia örömteli és kegyelmes születésének története. A mű szövege Luther Márton fordítása alapján válogatott bibliai idézetekből áll. A korai német barokk mestere már idős korában alkotta a darabot. Letisztult megformálással, világos hangszerkezeléssel, a kor kissé távolságtartó modorában vezet át bennünket az újszövetségi cselekményen.

Vegyél hazait! Online karácsonyi vásár

A #vegyélhazait mozgalmunk újabb lehetőséget kínál Nektek Alkotóknak! Szeretnénk, ha idén minden karácsonyfa alá hazai termék kerülne, ezért megnyitjuk az Online Adventi Vásárunkat, ezzel is támogatva a magyar vállalkozókat. 2020. november 24 – december 6. között alkalmatok nyílik megjelenni adventi online piacterünkön, ahol bemutatkozhattok termékeitekkel!

https://www.vegyelhazait.hu/adventivasar

Budafoki pincejárat: évzáró online pincejárat decemberben

Időpont:2020, december 5.

Fedezze fel velünk a Bornegyedet, nyitott pincék Budapesten - 2020. december 5-én évzáró ONLINE Pincejárat. Mindenkit szeretettel várunk!

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budafoki-pincejarat.html

 

Előző hír Következő hír

Hírek

Augusztusi gasztro- és bortúra a belvárosban

Töltsünk egy felejthetetlen borkóstolós nyári estét Budapesten.

Tovább

Bank Center Aula

Pál János kiállítás

Tovább

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / VIII. rész

Folytassuk utunkat a Mátrában!

Tovább

Februári könyvajánló

Olvasd el e havi ajánlásainkat

Tovább