2020 December 3

Lelki és fizikai egészségünk megőrzése

Lelki egészségünk megőrzése 

Pál Ferenc online előadása, 2020 december 1-én

Elégedetten az élettel - Vágyak, célok, küzdelmek

Pál Ferenc pap, mentálhigiénés szakember és az egyik legjobb előadó, akit valaha hallhattunk. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a leginkább foglalkoztatnak bennünket, egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani és azokat nemcsak érthetővé, de átélhetővé tenni. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyszerű magyarázatokkal – ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Hatalmas személyes varázsa van, ezért nem ritka, hogy előadásai után sokan meg szeretnék ölelni, vagy legalább megfogni a kezét. Egyébiránt akár stand-up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fergeteges humora van.

Aktuális előadásának középpontjában az a kérdés áll, hogy vajon minden jogos sérelmünk, fájdalmunk, hiányunk ellenére tudjuk-e igazán szeretni az életet? Nem csak úgy elviselni, elhordozni, hanem élvezni, örömmel fogadni azt, amit ad, még ha sok mindent nem is kapunk meg, amire vágyunk? Vajon mi lehet a titkuk azoknak, akik küzdelmes, veszteségekkel és tragédiákkal terhelt életútjuk végén is képesek szívből azt mondani: érdemes volt? Akiket megoldhatatlan problémáik, betölthetetlen hiányaik sem tudnak nyomorulttá tenni? Meg lehet ezt a titkot tanulni tőlük? Ha igen, hogyan? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Pál Ferenc, a tőle megszokott élményszerű stílusban.

https://www.nyitottakademia.hu/rendezvenyek/szekelyudvarhely/elegedetten-az-elettel-1416

Mi segít át az élet megoldhatatlan helyzetein? - Pál Ferenc online előadása, 2020 december 2-án

forrás: nyitottakadémia.hu

Fizikai egészségünk megőrzése

Szokták mondani, hogy „ép testben ép lélek”. Rendkívül fontos a testi egészségünk és fizikai állapotunk fenntartása különösen a szerényebb vitaminforrású téli időszakban. 

A jelen helyzetben a beltéri sportolás nem ajánlott és egyelőre nem is lehetséges, azonban a megfelelő öltözet kiválasztásával a kinti, szabad levegőn végzett aktivitás mindenki előnyére válik.

  1. Futás – tájfutás erdőkön, mezőkön

A természeti környezet kellemesebb élményt ad, mint egy akármilyen jól megépített pályán való futás. Sokkal felszabadítóbb az erdőben, tájban futni, vagy kerékpározni - erőt meríthetünk a természettel való találkozásból. Érezhetjük a föld, a növények szagát, illatát, megláthatunk apró állatokat, rovarokat a föld közelében, élvezhetjük a fák, a bokrok színét, tarkaságát. A pályának is van előnye, tökéletes rugalmasságú talajt alakítanak ki a versenyek színhelyeként - ahol az ízületeinket, izmainkat sokkal inkább óvhatjuk. Az igazi amatőr gyaloglónak, futónak azt ajánljuk, hogy szabad levegőn, lehetőleg természeti tájban fusson, gyalogoljon.

  1. Kültéri fitneszparkok

Nagyon bíztató, hogy az elmúlt években rengeteg köztéri fitneszpark épült Budapesten. Ezek már csak azért is rendkívül hasznosak, mert használatuk nem kerül pénzbe és a zárt konditerem helyett a szabad levegőn dolgozhatsz velük. Noha közeleg a tél és a hideg, jól beöltözve ezek is kiválóan használhatók. Megnéztünk az egyébként igen tartalmas fővárosi kínálatból néhányat, melyek segítségével építheted az izmaidat.

Íme, nyolc kültéri fitneszpark, ahol télen is edzhetsz a szabadban.

Előző hír Következő hír

Hírek

Online színházi előadások

A gyerekeknek bábszínházat, a felnőtteknek Gobbi Hilda legendás játékát ajánljuk.

Tovább

Novemberi kirándulások Budapest környékén

Színpompás erdők, kristálytiszta levegő az ősz utolsó hónapjában.

Tovább

Föld Napja

Cselekedjünk még ma!

Tovább

Májusi könyvajánló

A hétköznapi rohanás közepette is találjunk időt az olvasásra

Tovább