2021 Április 3

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / IV. rész

Hossz: 27,3 km

Időtartam: 7:50 óra

A Balaton-felvidék tanúhegyeinek látványa szinte szimbóluma a Kéktúra e szakaszának. A szigetszerűen kiemelkedő hegykoronák szoknyáján zöldellő szőlőstelkek közül a pazar kilátást kínáló hegytetőkre is felkapaszkodunk, és közben leereszkedhetünk a borospincék hűvös mélyére is.

Talán nincs is még egy olyan része az országnak, amelynek életét ennyire szélsőségesen befolyásolják a szezonális változások: a nyáron szakadatlanul pezsgő forgatag olyan látványos ellentétben áll a télen fagyos, kihalt vízparti üdülősáv hangulatával, hogy a két évszakban szinte más-más terepet járhatunk végig.

Az Országos Kéktúra 4. szakaszával lépünk a Balaton-felvidék területére. Nekivágunk a „keszthelyi riviérának", bevesszük magunkat a Keszthelyi-hegység erdőrengetegébe, hogy az északi oldalon Vállusra érkezzünk meg. Felkapaszkodunk a Kő orrára, ahonnan megmutatja magát későbbi szakaszunk, a Tapolcai-medence és a tanúhegyek látványa. Bőséggel termő szőlősök között sétálunk Lesenceistvándra, majd innen egy kíméletlen aszfaltos szakaszon érünk be Tapolcára.

https://www.termeszetjaro.hu/hu/tour/toebbnapos-gyalogtura/keszthely-tapolca-okt-04-/22711709/

Előző hír Következő hír

Hírek

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / XVI. rész

Itt a jó idő, látogassunk el a Vértesre!

Tovább

Karácsonyi ajánló

Hangolódjunk az ünnepekre!

Tovább

Karácsonyi ajándék ötletek - wonderLAB - egyedi készítésű magyar design termékek

Ki ne szeretne olyan ruhát, vagy ékszert viselni, ami nem „jön” szembe az utcán tucatszám...

Tovább

Februári könyvajánló

Válasszunk egy jó könyvet!

Tovább