2021 Május 2

Louvre online

Mostantól bárki ingyen végigsétálhat a Louvre hatalmas csarnokain, megcsodálva a világ egyik leggazdagabb gyűjteményét. A párizsi múzeum virtuális tárlatán ugyanis immár a teljes kiállítás megtekinthető, csaknem 480 ezer műtárgy vált mindenki számára elérhetővé.

A látogatók egyszerű és összetett kereséssel is böngészhetnek a gyűjteményben, de nézelődhetnek gyűjteményenként vagy tematikus albumokban is. Az interaktív térkép segítségével pedig szobáról szobára fedezhetik fel az épületet. A honlapot folyamatosan bővítik, ahogy a kollekció újabb darabjait digitalizálják.

Mona Lisától a Milói Vénuszig a nagy történelmi korok legfontosabb emlékeit idézik meg a grandiózus virtuális kiállítóterek: szobrok, festmények, ékszerek és megannyi érdekesség várja az érdeklődőket. A fotók teljes képernyős üzemmódban is megtekinthetőek, illetve lehetőség van a letöltésükre is.

„A Louvre leporolja kincseit, a kevésbé ismerteket is beleértve. Most először bárki hozzáférhet a teljes műgyűjteményhez, és mindehhez csak internetkapcsolatra van szükség, no meg egy okoseszközre vagy asztali számítógépre.” – mondta az online kiállításról Jean-Luc Martinez, a Louvre elnök-igazgatója, egyúttal reményét fejezve ki, hogy az online múzeumlátogatás felébreszti a vágyat az emberekben aziránt, hogy a múzeum nyitásakor élőben is ellátogassanak ezekhez a különleges műtárgyakhoz.

A Louvre a francia főváros legnagyobb kiállítóhelye, gyűjteményében nemcsak az európai, hanem az egyiptomi, iszlám, keleti, görög és etruszk kultúra emlékei is megtalálhatóak. A járvány előtt óriási forgalmat bonyolított, évente mintegy 10 millió ember látogatott el az eredetileg kastélynak készült, a francia reneszánsz stílusát idéző épületbe. A múzeum előtt felépített üvegpiramis számtalan városi legendának szolgáltatott már alapot, de Dan Brown A Da Vinci-kód című könyve, valamint az abból készült film után is rengeteg összeesküvés-elmélet született.

Az online tárlatvezetés EZEN AZ OLDALON érhető el.

https://fidelio.hu/vizual/ingyen-lathato-a-louvre-teljes-gyujtemenye-162532.html

https://papageno.hu/intermezzo/2021/03/nezd-meg-a-louvre-teljes-gyujtemenyet-online/

https://hu.euronews.com/2021/03/29/ingyen-megtekintheto-online-a-louvre-teljes-gyujtemenye

Előző hír Következő hír

Hírek

Az Országos Kéktúra útvonal két szakasza / I. rész

Téli bolyongás erdőn – mezőn

Tovább

Nagy dobásra készül a BetterMore

Tíz éves fennállását bővüléssel ünnepli a magyar tulajdonú recruitment ügynökség

Tovább

Salvador Dali kiállítás

Utazás egy lángelme képzeletében

Tovább

Decemberi könyvajánló

Kapcsolódjunk ki egy jó könyvvel a kezünkben

Tovább