2021 Július 1

Júliusi programajánló

Varázslatos Magyarország fotókiállítás Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

A nemzeti parkok világa az ország legszebb természetfotóin keresztül. A Varázslatos Magyarország fotókiállítás 2021. június 1. - július 18. között látogatható Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.  A 2020-as pályázat nyertes képeit mutatja be a kiállítás.

A Varázslatos Magyarország pályázat az ország legizgalmasabb természetfotós megmérettetése, melyben a fotósok egy kilenc hónapon át tartó bajnokságban versenyeznek. A pályázók havonta részesülnek elismerésben, de a fő kihívás, hogy több száz fotós közül a ranglista élére kerüljenek, és a teljes éves fotós teljesítményért kapott pontszámok alapján felálljanak a VM legjobbjainak szánt dobogós helyekre. Aki a VM legsikeresebb fotósai közé szeretne tartozni, annak nem elég egyetlen, kimagaslóan jó képet készítenie – egész éven át kint kell lennie a természetben, és különleges fotókat alkotnia. A Varázslatos Magyarország több mint egy fotópályázat, egy olyan szakmai platform is, ahol a természetfotósok eszmecserét folytathatnak a szakmai zsűrivel és fotós társaikkal, motiválhatják egymást, és fejlődhetnek a teljes éven át zajló, izgalmas verseny időszakában. A pályázati évad legszebb képeiből minden évben egy gyönyörű fotóalbum és egy nagy volumenű kiállítás készül, melyet a nagyközönség rangos kiállítóhelyeken csodálhat meg.

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-varazslatos-magyarorszag-fotokiallitas.html

https://varazslatosmagyarorszag.hu/

 

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál július 1-29

Megnyitja kapuit a 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, ahol ismét egymásra találhatnak a komolyzene legkiválóbb előadói és a zeneszerető közönség. A fesztivál célja, hogy minőségi zenei élményt nyújtson látogatóinak eme különleges helyszínen, a városligeti Vajdahunyadvár romantikus udvarán.

A szimfonikus zenekarok mellett olyan további világhírű produkciók lesznek a színpadon, mint a 100 tagú Cigányzenekar, Illényi Katica és a Sárik Péter Trió, valamint a Budapest Bár.  A koncertsorozatot július 1-én a MÁV Szimfonikus Zenekar nyitja meg, a továbbiakban pedig fellép a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Szent István Filharmonikusok. Az esteken a zenetörténelem legnagyobbjait – Mozart-ot, Beethoven-t, Csajkovszkij-t, Brahms-ot, Vivaldi-t és Verdi-t – idézik meg.

A fesztivál egyik sztárja a világhírű hegedű- és theremin művész Illényi Katica, aki a Sárik Péter Trióval ad közös koncertet július 12-én. Július 22-én a Sabbathsong Klezmer Band ad egy kis műfaji kitekintést Beke Farkas Nándor (hegedű) és Lisztes Jenő (cimbalom) vendégművészek szereplésével.  Végül, de nem utolsósorban hazánk legnépszerűbb produkcióit láthatjuk-hallhatjuk: július 26-án a Budapest Bár, július 29-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar tölti be muzsikával a Vajdahunyadvár udvarát.

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-vajdahunyadvari-nyar-zene-fesztival-budapest.html

 

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2021. július 9-10-11.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. Hazánk legrangosabb, és méreteit tekintve is legnagyobb középkori fesztiválja, mely minden év júliusának második hétvégéjén kerül megrendezésre.  A Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.  Velük együtt közel ezer kosztümös szereplő érkezik, hogy méltóképpen idézhessük fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várjuk látogatóinkat programjainkra, melyek öt helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak.

A királyi palota kiállításainak megtekintése, kosztümös tárlatvezetések, királyi konyha működés közben, középkori katonai tábor, középkori fegyver- és orvostörténeti bemutatók, történelmi hagyományőrző kézműves vásár, koncertek, középkori gyermekjátszóház a Parkszínpad mellett. A Salamon-torony kiállításainak megtekintése, táncbemutatók, fegyverbemutatók. A Királyi Borudvar különleges bor– és ételkínálattal várja Önöket, valamint színvonalas színpadi műsorokkal. Lakomázzon a királyokkal és fényes kíséretükkel! Pénteken és szombaton az esti fáklyás lovagi torna után régizene koncertek és táncház éjjel 2 óráig új helyszínen, a Palotaházban, a központi nagyparkolónál! A Parkszínpadon a rendezvény mindhárom napján koncertekkel és bábszínház előadásokkal várjuk Önöket.

https://palotajatekok.hu/

https://visitvisegrad.hu/programok/palotajatekok

 

Ister Napok Szentendre 

A rendezvényt évről évre többen látogatják meg, hiszen különleges dunai hagyományokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.  A Duna körül számos vízi és vízparti program várható. A rendezvény fénypontja a Duna vízébe engedett gyertyák úsztatása lesz, amely már sötétedésben kerül megrendezésre. Nagyon sokan csak emiatt a program miatt tisztelik meg a rendezvényt, hiszen a látványt senki sem nem hagyná ki. A páratlan élmény mind a kisebbeknek mind pedig szüleiknek felejthetetlen lesz.

Szentendre a nemzetiségek művészeti és gasztronómiai bemutatóival, különleges vásári komédiákkal várja az érdeklődőket. A kicsiknek külön játszóház kerül kialakításra, míg a felnőttek népzenei és könnyűzenei koncerteken vehetnek részt. A több napos esemény minden korosztály számára ajánlott. Lesznek mutatványosok és utcaszínházi bemutatók is, emellett a gyerekek kreatív foglalkozásokon is részt vehetnek.

https://www.fesztivalportal.hu/hagyomanyorzo-fesztival/ister-napok-szentendre

 

Művészetek Völgye

Július 23 - augusztus 1 között kerül megrendezésre.A programokat különféle kategóriákba sorolják (színház, irodalom, könnyűzene, családi programok, sport programok, hagyományőrzés, zöld programok, stb), hogy áttekinthetőbb legyen a programkínálat, valamint a választást is megkönnyíti, hogy a számunkra legérdekesebb programon vehessünk részt. 

Részletek az alábbi linken találhatók.

https://www.muveszetekvolgye.hu/

Előző hír Következő hír

Hírek

Az Országos Kéktúra útvonal két szakasza / II. rész

Hétvégi programlehetőség az aktív kikapcsolódás kedvelőinek

Tovább

Szeptemberi könyvajánló

A szép őszi időben lehetőségünk van többet olvasni az erkélyünkön, a kertben, vagy éppen a szabad ég alatt egy zöld parkban.

Tovább

Lelki és fizikai egészségünk megőrzése

Ahhoz, hogy kellő meghittséggel készüljünk az Ünnepekre szükségünk van a lelki és testi egyensúlyunk megtartására. Ehhez szeretnénk ajánlani egy-két ötletet.

Tovább

Föld Napja

Cselekedjünk még ma!

Tovább