2021 Július 2

Budapesti és vidéki strandok, szabadstrandok

A hűvös tavasz után, beköszöntött az igazi nyár és a hőséget legszívesebben vízparton tudjuk elképzelni. 

Válassz budapesti és a környékbeli strand ajánlásaink közül és hűtsd le magad!

Paskál strandfürdő

Budapest legfiatalabb strandfürdője.  A Paskál Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése 2016-van valósult meg, ami által a fürdő most már egész évben várja a pihenni vágyó vendégeit. A fürdő a fejlesztés által több beltéri medencével, szaunával és öltözőrésszel is bővült. A fejlesztést követően már több gyógyszolgáltatás is elérhetővé vált a gyógyulni vágyóknak.  A következő években is fokozatosan fejlődött a fürdő.

A strand területén összesen 8 db egész évben üzemelő medencét, 3 szaunát és gőzkabint vehetnek igénybe a látogatók.  Masszázsok segítik a vendégek ellazulását, valamint több gyógyszolgáltatás is elérhető (iszapkezelés, víz alatti vízsugármasszázs, szénsavas fürdő), melyeknek kedvező hatásai vannak különféle betegségek esetén.  4 kültéri medence, drinkbár és sportpályák (lábtenisz, fitness park, strandröplabda és játszótér) állnak a vendégek rendelkezésére.Gyermek- és felnőtt úszásoktatáson is részt lehet venni, továbbá nyári táborozásra is van lehetőség.

További információ a honlapon:

https://www.paskalfurdo.hu/

https://www.budapeststrand.hu/budapesti-strandok/paskal-strandfurdo/

 

Csillaghegyi strandfürdő és uszoda

A budai hegyoldal lábánál, mesés és változatos domborzati környezetben vár Rád a nyár, a napsütés és a természet, ahol a múlt ötvöződik a jelennel!  A strand Buda legnagyobb, második legrégebbi strandja 90.468 m2 parkosított területen fekszik, amely kiválóan alkalmas napozásra, pihenésre. A kirándulni vágyók igényeit az ősfás sétányok elégítik ki.  A strand 100 évre visszanyúló története ritka kincseket rejt, amely nyomot hagyott a jelenben.

Mai formáját 2000-ben nyerte el a fürdő, amikor minden medencéjét vízszűrő-forgató berendezéssel látták el. Jelenleg a hegyoldalban épült fürdő első szintjén egy úszó és egy strandmedence található, feljebb gyerek pancsoló és napozóterület helyezkedik el. A fürdőhöz tartozó hotel és étterem épülete jelenleg más funkciókkal működnek tovább.

Egész éves és szezonális szolgáltatásokkal várja vendégeit a Csillaghegyi strand.  Medencék, szaunák, sófürdő, tornaterem, pihenő, wellness medencék, gyermekmedencék és csúszdák vehetők igénybe, míg a pihenni vágyók választhatnak több masszázs közül is.

Szezonális szolgáltatások között megtaláljuk a klasszikus strandmedencét, úszómedencét és gyermekmedencét. A vizes lehetőségeken kívül elérhető továbbá fitness park és játszótér, VIP napozók, melyek nyugággyal és napernyővel felszereltek.

https://www.csillaghegyifurdo.hu/

https://www.budapeststrand.hu/budapesti-strandok/csillaghegyi-strandfurdo-es-uszoda/

 

Amennyiben természetes vízre vágyunk, ajánljuk figyelmükbe a D-Beach-et Domonyban és a szentendrei postás strandot, mindkettő egy órányi autóútra a várostól.

Domonyvölgyi-tó - D-Beach 

Gödöllőn és Máriabesnyőn áthaladva, Domonyvölgy és a Lázár Lovaspark felé kanyarodva csak egy homokos utcát kell végigkövetnünk, hogy megérkezzünk arra a strandra, amit csak akkor talál meg az ember, ha célirányosan keresi. Budapesttől 30-40 percre található kocsival, az Örs vezér teréről egyórás buszúttal érhető el a mediterrán hangulatban megálmodott homokos strand.

2005 tavaszán létrejött a D-Beach Kft. Egy színvonalas, kulturált natúr park létrehozását tűzték ki célul, amely 14000 négyzetméter homokos plázzsal, strandröplabda és strandfoci pályákkal áll a környékbeliek és az országos bajnokságok rendelkezésére.

Különleges és egyedi a strand és a szabadidőpark, tengerparti hangulatot idéző partszakasza melyhez hasonló Budapest 30 kilométeres vonzáskörzetében nem található. A további tervek között első számú jelentőségű egy színpad létesítése, amelyen nyári koncertsorozatot terveznek. A D-Beach lehetőségei természetesen bővülnek a szomszédos Lázár Lovaspark kínálatával, amely az ország egyik legnagyobb lovas és fogathajtó központjaként nyújt programokat, valamint a D-Beach-től alig öt kilométerre található egykori katonai gyakorló pályával, amely offroad és quad versenyek kiváló helyszíne.

http://www.astrand.hu/

https://welovebudapest.com/toplista/termeszetes-strandok-a-fovaros-kozeleben-ahol-megmartozhatsz

 

Szentendrei postás strand

Budapesthez legközelebb a tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető szentendrei Postás strand található, ahol a partmenti sekély vízben remekül lehet pancsolni vagy akár a parton homokvárat építeni, hiszen a víz és part talaja egyaránt homokos.  A strandon van öltöző és zuhanyzó.

A szolgáltatások között megtalálható futball-és teniszpálya az aktív kikapcsolódás kedvelőinek, a strand területén kialakított játszótér miatt kisgyerekeseknek is ideális, valamint kijelöltek kutyabarát strandszakaszt is. 

https://strand.hu/strand/postas-strand-527

https://csalad.hu/csaladban-elni/ingyenes-strandok-budapest-kornyeken?gclid=EAIaIQobChMI89j367at8QIVyed3Ch0a6QTBEAAYASAAEgLQoPD_BwE

Előző hír Következő hír

Hírek

Madame Tussauds Budapest

Sztárok a Palazzo Dorottyában

Tovább

Decemberi könyvajánló

Olvasmányok a karácsonyi készülődéshez

Tovább

Bank Center

Húsvéti kávézás

Tovább

Magyarország legszebb látogatható kastélyai közül 4 kedvenc

Ha ellátogatunk ezekre a helyekre, képzeletben átélhetjük a XVIII-XIX. századi nemesség mindennapjait.

Tovább