2021 Július 4

Júliusi könyvajánló

Bill Gates: Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát? - Lehetőségeink a megoldást jelentő áttöréshez

Azért írtam ezt a könyvet, mert nemcsak a problémát látom, hanem a probléma megoldásának lehetőségét is.

Bill Gates egy évtizedet töltött azzal, hogy a fizika, a kémia, a biológia, a mérnöki tudományok, a politikatudomány, valamint a közgazdaságtan területén tevékenykedő kutatók és szakértők bevonásával feltárja a klímaváltozás okait és vázolja a lehetséges következményeket. Az ügy ugyanis mostanra halaszthatatlanná vált. Így Gates nemcsak a zéró emisszió fontosságára hívja fel a figyelmet, hanem azt is részletezi, hogy mit kell tennünk e fontos cél elérése érdekében.

A könyv tárgyilagosan és közérthetően szembesíti az olvasót a velünk szemben álló társadalmi, környezeti és tudományos kihívásokkal. Kiderül, milyen forradalmi innovációk szükségesek ahhoz, hogy megújítsuk azokat az ágazatokat, amelyek leginkább felelősek a jelenlegi helyzetért. Gates az egyén szintjén érvényes cselekvést és a karbonsemlegességet érintő, kormányokon átívelő javaslatokat egyaránt fontos szempontnak tekinti, ebben a szellemiségben elemzi a jelenleg tomboló világjárvány, valamint a 2020-as amerikai elnökválasztás lehetséges hatásait is.

A karbonsemlegesség elérése nem lesz egyszerű, gyökeres változások szükségesek. Bolygónk jövője a tét, de ha követjük a könyvben ismertetett tervet, a cél teljesíthető.
Bill Gates (1955) amerikai üzletember, programozó, filantróp. A Microsoft alapító-tulajdonosa, a világ harmadik leggazdagabb embere. Feleségével 2000-ben létrehozták a Bill & Melinda Gates Alapítványt, amely oktatási és szociális tevékenységei mellett az egészségügy globális fejlesztését és felzárkóztatását, valamint az ökológiai krízis elleni küzdelmet tűzte zászlajára.

https://www.libri.hu/konyv/bill_gates.hogyan-keruljuk-el-a-klimakatasztrofat.html

 

John C. Maxwell: A fejlődés 15 felbecsülhetetlen törvénye

John Maxwell szenvedélye a személyiségfejlesztés már több mint 50 éve. Megosztja veled minden tapasztalatát és egyedi, tőle megszokott stílusában fog megtanítani majd a következő törvényekre:

A Tükör Törvénye: Értéket kell láss magadban, hogy értékesebbé tehesd magad
A Tudatosság Törvénye: Ismerned kell magad, hogy fejleszthesd magad
A Példa Törvénye: Nehéz úgy fejlődni, ha senkit sem tudsz követni, csak magad
A Gumiszalag Törvénye: Megáll a fejlődés, ha nincs feszültség aközött a pont között, ahol vagy, és ahol lehetnél

A Hozzájárulás Törvénye: Ha fejlődsz, azáltal másokat is fejleszteni tudsz. 

Segíteni fog a tanulásban és a fejlődésben, hogy kibontakoztasd a benned rejlő lehetőséget. Segít a hozzáállásban, hogy megismerd erősségeidet, ezáltal hatékonyabb és elégedettebb emberré válj. John C. Maxwell nemzetközileg elismert vezetési szakértő, előadó és író. Könyvei ötven különböző nyelven, több mint 26 millió példányban keltek el világszerte. 2014-ben az American Management Association az üzleti világ első számú vezetőjeként azonosítja. Minden évben tart előadásokat Fortune 500-as vállalatoknak, nemzetközi politikai és üzleti vezetőknek, valamint olyan különböző közönségeknek, mint az Egyesült Államok Katonai Akadémiája West Pointon. John C. Maxwell a New York Times, a Wall Street Journal és a Business Week egyik első számú bestsellerszerzője.

https://www.libri.hu/konyv/john_c_maxwell.a-fejlodes-15-felbecsulhetetlen-torvenye.html

 

Berényi Anna: Richter - Richter Gedeon regényes életrajza

Amikor a valóság írja a regényt... Richter Gedeon egész életében csak épített, mindig a jobbításra és a tökéletesre törekedve. Soha nem adta fel a mások által reménytelennek ítélt terveit, és mindig bízott a jövőben. És hitt az emberi értelemben.
Elbűvölő és szívfacsaró történet egy tehetséges ifjúról, aki képes volt megküzdeni a világgal, hogy megvalósítsa az álmait - s létrehozta a magyar gyógyszeripar bölcsőjét, a még életében világhírűvé lett Richter-gyárat. Berényi Anna gyermekkorától a haláláig kíséri Richter Gedeon izgalmas életét, feleségéhez fűződő örökkévaló szerelmét, családi és szakmai küzdelmeit, sikereit és kudarcait, a gyógyszermágnás nagyúri világát és a megalázott pária tragédiáját. A lebilincselő életrajzi regény lapjain egy grandiózus sors bontakozik ki, miközben a háttérben a Monarchia "boldog békeideje" után a világégések, a Tanácsköztársaság, a csonka ország vívódása zajlik - melyet végül a holokauszt torzít rémálomszerű valósággá.

https://www.libri.hu/konyv/berenyi_anna.richter--1.html

 

Harriet Dyer: Kis zöld könyv - Élj fenntarthatóan!

,,Elfelejtettük, hogyan legyünk jó vendégek, hogyan haladjunk könnyű léptekkel a Földön, ahogy a többi élőlény teszi." Barbara Ward 

Habár sokan tisztában vagyunk az emberi tevékenységek Földünkre gyakorolt negatív hatásaival, mégis nehéz az egyén szintjén felelősséget vállalni. A fogyasztás központi kérdéssé vált, túl nagyok az elvárások, és túl sok dolgot természetesnek élünk meg. Gondoljunk egy külföldi utazásra, de persze szeretnénk birtokolni a legújabb technikai újításokat is. Közben gyorsételeket fogyasztunk, elvárjuk a kényelmes, gyors munkába jutás lehetőségét, vagy bekapcsoljuk a fűtést az első hideg fuvallatra. Homokba dugjuk a fejünket a környezetre gyakorolt hatások tekintetében és kevés időt szentelünk arra, hogyan alakíthatnánk át az életünket Földünk érdekében. Nem várhatjuk el, hogy mások lépjenek helyettünk - mindannyiunkra szükség van, hogy a változás megtörténjen. A ,,Kis zöld könyv" célja, hogy rávilágítson azokra a főbb folyamatokra, amelyekkel az emberiség a környezetet károsítja; bemutatja a különböző szennyezéseket, az erdőirtásokat, az ipari termelés és a mezőgazdaság átalakulásának folyamatait. Tényekkel, elméletekkel szolgál majd ötletekkel segít abban, hogyan változtathatunk lépésről lépésre, és hogyan tehetjük életünket környezettudatosabbá. 

https://www.libri.hu/konyv/harriet_dyer.kis-zold-konyv.html

Előző hír Következő hír

Hírek

Termelői piacok a Fővárosban

Kevés üdítőbb dolog létezik egy kellemes augusztusi reggelen, mint felkeresni a hozzánk épp legközelebb található ökopiacot és beszerezni vagy éppen ott elfogyasztani a friss alapanyagokból készülő reggelit.

Tovább

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / XXIII.rész

Többnapos Cserehát túra

Tovább

Pünkösd

Pünkösdi szokások és hagyományok

Tovább

Októberi Kiállítás

CELEBRATING EVERY STORY

Tovább