2019 November 9

Máté Bence világhírű magyar természetfotós kiállítása a megújult Podmaniczky téren

Máté Bence világhírű magyar természetfotós 2019-ben egyedülálló szabadtéri kiállításturnét tart Magyarország több városában. Az eddig „láthatatlan természetfotósként” is ismert művész ezúttal minden helyszínen előadásokkal is kedveskedik rajongóinak és az érdeklődőknek.

2019.11.09. és 2020.01.05. között ingyenesen látogatható a Máté Bence életművét bemutató nagyszabású kültéri kiállítás a felújított Podmaniczky Frigyes téren, az Arany János utcai metrómegállónál. A természet és a természetfotózás kedvelői számára 15db hátulról megvilágított paravánon látható az a 623db fotó, amit az elmúlt húsz év képanyagából a szerző válogatott össze. Az alkonyatkor megvilágított 15 tablópáron színviláguk és tematikájuk alapján vannak csoportosítva a képek. Az alkotó nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára. 

Máté Bence természetfotóst talán egyre kevésbé kell bemutatni a közönségnek. Alkotásaival a művész az összes földrészt meghódította, legeredményesebb versenyzőként első helyen áll a BBC fotós pályázat összes ranglistáján, továbbá ő az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is megkapta a természetfotósok Oscar-jaként számon tartott díjat. 

A kiállítás minden helyszínén előadás is szervezésre kerül, amelyen a fotók elkészítésének körülményeit és az utazások során történt kalandokat is megismerheti a közönség. Elmondta, hogy vannak olyan fotók, amikhez nem kellett különösebb előkészület, csak elővette a fényképezőgépet és kattintott, de olyanok is, amikhez többször, akár 42-szer is ki kellett mennie a helyszínre, hogy lencsevégre kaphassa az állatokat. 

Előző hír Következő hír

Hírek

Kedvezményes hétvégi autóbérlés

Fizessen 3 nap helyett csak 1,5 napot!

Tovább

Májusi népszokások, népi hiedelmek, fagyosszentek

Májusfa állítás, pünkösdi királyválasztás és fagyok elleni füstölés a gyümölcsösben

Tovább

A Liget Budapest Projekt

Számos helyszín ismét elérhetővé vált a látogatók számára a Városligetben

Tovább

Bazilika és Vörösmarty tér karácsonyi vásárok

Sötétedés után fél óránként gyönyörködhetünk a Bazilikára vetített 3D-s épületfestésben egy speciális szemüveg segítségével.

Tovább