2021 December 1

Bank Center Véradás

Idén ősszel véradást szervezett a Bank Center az OVSZ közreműködésével. Már a munkanap megkezdése előtt érkeztek az első véradók, akik a konferenciateremben a Mr. Fruit friss gyümölcsleveivel, valamint az Első Pesti Rétesház által felajánlott rétesekkel frissülhettek fel.

Az OVSZ a véradást követően külön hangsúlyozta, hogy a jelentkezők közel harmada első véradó volt, ami kiemelkedőnek számít.A nagy érdeklődésre való tekintettel, tavasszal tervezzük a következő alkalmat és reményeink szerint bővülni fog az érdeklődők száma.

A véradás során levett vérből előállított legrövidebb lejáratú vérkészítmény csupán 5 napig használható fel, ezért nagyon fontos a véradások folyamatossága, ráadásul a hazai egészségügyi intézmények ellátása éves szinten nagyságrendileg 390 000 véradással biztosítható, így a folyamatos, biztonságos ellátáshoz - munkanapokra lebontva - napi 1600-1800 véradóra van szükség. 

Fontos, hogy a véradók étkezést követően érkezzenek a véradásra, gondoskodjanak a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásról és készüljenek okmányokkal.

Egy véradással három életet is megmenthetünk, ezért bízunk benne, hogy a résztvevők ezentúl rendszeresen adnak vért és a következő Bank Center véradáson újra köszönthetjük őket!

Minden Véradónak ezúton is külön köszönjük a részvételt!

https://www.ovsz.hu/hu/miert-fontos-veradas

Előző hír Következő hír

Hírek

The Art of Banksy kiállítás 2020

Az ART OF BANKSY utazó kiállítás, amely igyekszik átfogó képet adni a rejtőzködő street art művész világáról.

Tovább

Decemberi könyvajánló

Olvasmányok a karácsonyi készülődéshez

Tovább

Októberi Kiállítás

CELEBRATING EVERY STORY

Tovább

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / VIII. rész

Folytassuk utunkat a Mátrában!

Tovább