2019 December 1

Bazilika és Vörösmarty tér karácsonyi vásárok

A Szent István téren negyedik alkalommal rendezik meg a január 1-ig tartó Bazilika előtti színpompás karácsonyi vásárt. Az illatozó karácsonyi ínyencségek mellett egyedülálló vizuális élményben is részünk lehet, ha időnként feltekintünk a templom monumentális homlokzatára, amit beborít a mesebeli karácsonyi fényfestés. A hangulatos faházikókban kézműves hagyományokat megújító kortárs művészek munkái közül is válogathatunk. Színes programok és események is segítik az ünnepi ráhangolódást, többek között néptáncos események, illetve vasárnaponként ünnepélyes gyertyagyújtás teszi meghitté a karácsonyi várakozást. Gyermekek részére 14 éves kor alatt ingyenes a korcsolyapálya. Egyedülálló a Bazilika előtti vásár gasztronómiai választéka is. Az ételt kínálók nagy körültekintéssel készülnek, hogy a vegán, paleo, diabetikus és a különböző ételallergiás vendégeket is megörvendeztethessék a finomabbnál finomabb falatokkal. A környezettudatosság idén is kiemelt szerepet játszik a vásárok megszervezésében. A rendezvény ideje alatt kizárólag környezetbarát, duplafalú papírpohárban kínálják a forró italokat. Mindezek mellett a tavalyihoz hasonlóan idén is szívószál mentessé teszik a rendezvényt és könnyen lebomló evőeszközök használatát javasolják az árusoknak.

Innen, egy rövid sétával már meg is érkeztünk az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárra. Az ide látogatók magas minőségű termékekkel és trendi gasztronómiai különlegességekkel találkozhatnak. Ami szintén a vásár színvonalát emeli, hogy már hagyományosan egy szakmai zsűri választja ki azokat a magas minőségű ajándéktárgyakat, kézműves termékeket, amiket a készítők kínálhatnak. Tradicionális és újragondolt, modern formába öntött népművészeti tárgyak, design termékek, és nem utolsó sorban gazdag gasztronómiai kínálat is helyet kap a forgatagban. A karácsonyi várakozás minden napját színesítik a színvonalas kulturális- és gyerekprogramok.

Előző hír Következő hír

Hírek

Őszi gyógynövények és gyógyhatásaik

Ősz derekán eljött a fák, bokrok terméseinek begyűjtési ideje. Ismerkedjünk meg egy kicsit közelebbről ezeknek a csodaszereknek megelőző és gyógyító hatásairól.

Tovább

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / VII. rész

Húzzunk bakancsot és kiránduljunk el a Mátrába!

Tovább

A Liget Budapest Projekt

Számos helyszín ismét elérhetővé vált a látogatók számára a Városligetben

Tovább

Balatoni és budapesti Programajánló

Mozduljunk ki az utolsó nyári napokban!

Tovább