2022 Április 1

A Tichy Tisztító története

A Tichy család neve sokaknak ismerős lehet, ugyanis Budapesten a Bródy Sándor utcában már hosszú évtizedek óta működik a ruhatisztító vállalkozásuk. A főváros apraja-nagyja megfordult már náluk, tisztították Sissy esküvői ruháját, de a Gödöllői Grassalkovich-kastély függönyeit is ők kezelik. 

Tichy Ildikó és Andrea a vállalkozás tulajdonosai és örökösei mesélték el történetüket, melyből kiderül, hogy sok tragédia ellenére hogyan lehet sikeres vállalkozást üzemeltetni. 

  • A történetünk egészen a második világháborúig nyúlik vissza. A nagymamánk az V. Kerületben volt üzletvezető, majd vett egy saját üzletet a Vármegye utcában. Ez egy mosoda és ruhatisztító üzlet volt, nagyon jól működött azonban közbe bejött a háború.  A nagymamám elvesztette az üzletét, a bombázások után pedig a VIII. kerületben kaptak lakást. 1953-ban a Bródy Sándor utcában sikerült újra nyitnia az üzletét, ami azóta is működik.  Nagymamánk 10 évvel később elhunyt, igy édesapánk, Tichy Dezső kezébe került a vállalkozás.

Végül 1983 óta az iker unokák Tichy Andrea és Ildikó édesanyjukkal közösen vezetik sikeresen az üzemet. 

  • Sok mindent átélt a családunk. A rendszerváltás után például amerikai franchise-ként akartak minket üzemeltetni és bár nagyon jó volt az ajánlat, szerettünk volna megőrizni az önállóságunkat. Az évek alatt azért persze bővült a profilunk, a különböző textiltisztítás mellett bőrárukkal is foglalkozunk, alkalmi ruhák kezelésével, szőnyegek tisztításával.

A családnak a mai napig rengeteg munkája akad, ráadásul nem is akármilyen ügyfelekre tettek szert az évek alatt.

  • A Gödöllői királyi kastélynak minden évben mi tisztítjuk a függönyeit. Együtt dolgozunk a Nemzeti Múzeummal és a Petőfi Irodalmi Múzeummal. Mi kezeljük a Batthyány kabátot, de a királyi palástokat, régi katonai ruhákat, huszár ruhákat is ránk bízzák. – tette hozzá Andrea.

A 2010-es évek óta egy újabb üzlettel várják kedves vendégeiket, kiemelkedő környezetben, a szabadság téri Bank Centerben, amely tökéletes otthon nyújt a már jól ismert minőségi, páratlan munkásságuknak. 

Előző hír Következő hír

Hírek

Az Országos Kéktúra útvonal két szakasza / II. rész

Hétvégi programlehetőség az aktív kikapcsolódás kedvelőinek

Tovább

F5 Fitness & Gym

Új fitness terem a Bank Centerben!

Tovább

Virtuális múzeum bejárások

Sorban állás nélkül nézelődhetünk a legnagyobb múzeumokban.

Tovább

Karácsonyi ajándék ötletek - wonderLAB - egyedi készítésű magyar design termékek

Ki ne szeretne olyan ruhát, vagy ékszert viselni, ami nem „jön” szembe az utcán tucatszám...

Tovább