2020 Február 2

XIII. Budapesti Mangalica Fesztivál

Az eseményre 2020. február 7-9 között kerül sor.

Az idén tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő gasztronómiai ünnep mára már kivívta magának az országos ismertséget és örömmel számolhatunk be arról, hogy az esemény „vándorcirkusz” jelleggel járja szép hazánk nagyobb városait is. 

Az ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel és legtöbbször attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A kiváló termékek mellett műsorokkal, gyerekprogramokkal, egészben sült malaccal, meleg mangalica ételekkel, finom hazai borokkal és pálinkákkal várják a kedves közönséget a szervezők. A budapesti rendezvényen elmaradhatatlan elem lesz a főzőverseny!

Kizárólag a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

Előző hír Következő hír

Hírek

A 40. jubileumi Budapesti Tavaszi Fesztiválról

A 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál április 3. és 19. között kerül megrendezésre, mely ismét változatos összművészeti műsorral várja az érdeklődőket.

Tovább

Ahoy! Csokoládé és Limonádé Bár

Csodás ízek és illatok, folyékony és ropogós varázslatok, kényeztető gasztro örömök!

Tovább

Izgalmas irodalmi estek a Várkert Bazárban

Különleges programok az irodalom szerelmeseinek.

Tovább

Májusi népszokások, népi hiedelmek, fagyosszentek

Májusfa állítás, pünkösdi királyválasztás és fagyok elleni füstölés a gyümölcsösben

Tovább