2020 Február 2

XIII. Budapesti Mangalica Fesztivál

Az eseményre 2020. február 7-9 között kerül sor.

Az idén tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő gasztronómiai ünnep mára már kivívta magának az országos ismertséget és örömmel számolhatunk be arról, hogy az esemény „vándorcirkusz” jelleggel járja szép hazánk nagyobb városait is. 

Az ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel és legtöbbször attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A kiváló termékek mellett műsorokkal, gyerekprogramokkal, egészben sült malaccal, meleg mangalica ételekkel, finom hazai borokkal és pálinkákkal várják a kedves közönséget a szervezők. A budapesti rendezvényen elmaradhatatlan elem lesz a főzőverseny!

Kizárólag a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete (MOE) által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja.

Előző hír Következő hír

Hírek

Őszi gyógynövények és gyógyhatásaik

Ősz derekán eljött a fák, bokrok terméseinek begyűjtési ideje. Ismerkedjünk meg egy kicsit közelebbről ezeknek a csodaszereknek megelőző és gyógyító hatásairól.

Tovább

Teraszos élmények

Fedezzük fel a teraszos vendéglátóhelyeket a város szívében

Tovább

Bazilika és Vörösmarty tér karácsonyi vásárok

Sötétedés után fél óránként gyönyörködhetünk a Bazilikára vetített 3D-s épületfestésben egy speciális szemüveg segítségével.

Tovább

Őszi kiállítások

Izgalmas kiállítások várnak ránk októberben is, lássuk a kínálatot!

Tovább