2020 Március 2

A 40. jubileumi Budapesti Tavaszi Fesztiválról

A kínálat 2020-ban is színpompás

A jubileumi 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál április 3. és 19. között kerül megrendezésre, mely ismét változatos összművészeti műsorral várja az érdeklődőket. A színpompás kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legnevesebb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek fel. Itt ki is emelném a Szent István Bazilikában április 17-én megrendezésre kerülő Bach: H-moll mise előadását, amit a Purcell kórus és az Orfeo zenekar mellett kiváló nemzetközi szólisták adnak elő.  A szoprán szólista, Joanne Lunn Nagy-Britanniából érkezik, az énekesnő a nemzetközi régizenejáték egyik legkeresettebb előadója. A fiatal német énekes, Benno Schachtner a rangos Lipcsei Nemzetközi Bach Verseny történetének első kontratenor díjazottja. 2020-ban is több helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa és Zeneakadémia mellett az Erkel Színház, a Pesti Vigadó és a Várkert Bazár, a Budapest Music Center, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, az Akvárium Klub, továbbá a fővárosi színházak és kulturális intézmények, valamint számos múzeum is kiemelt programhelyszín lesz

Az eseménysorozat záró akkordjaként több száz hivatásos és amatőr táncos, énekes, zenész indul el a város központi helyszíneiről – Városháza park, Szent István tér –, hogy nagy zajt csapva bejelentse a tavasz kezdetét. Az Andrássy úton haladva egy-egy állomáson, a Liszt Ferenc téren és a Kodály köröndön hagyományőrző performanszok várják a felvonulókat. A Hősök terére érve a promenádot egy nagy összművészeti produkció zárja, melyben akár a közönség is részt vehet.

Egy kis ízelítő a programok közül, a teljesség igénye nélkül:

https://btf.hu/programok

https://btf.hu/kamarakoncertek/20200405/tambuco-percussion-ensemble-118917-hu

https://btf.hu/kamarakoncertek/20200404/szabo-marcell-zongorakoncertje-117847-hu

https://btf.hu/templomi-koncertek/20200417/az-orfeo-zenekar-es-a-purcell-korus-114576-hu

https://btf.hu/szabadteri-programok/20200418/fesztivalzaro-promenad-120792-hu

Előző hír Következő hír

Hírek

Online színházi előadások

A gyerekeknek bábszínházat, a felnőtteknek Gobbi Hilda legendás játékát ajánljuk.

Tovább

Nyári Könyvajánló

Ez a nyár is tartogat néhány felejthetetlen irodalmi művet! Legyünk éppen a strandon, útközben vagy otthon egy fárasztó munkanap után, olvasni mindig jó!

Tovább

Novemberi kirándulások Budapest környékén

Színpompás erdők, kristálytiszta levegő az ősz utolsó hónapjában.

Tovább

Novemberi könyvajánló

Lebilincselő könyveket ajánlunk hideg őszi napokra.

Tovább