2020 Március 2

A 40. jubileumi Budapesti Tavaszi Fesztiválról

A kínálat 2020-ban is színpompás

A jubileumi 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál április 3. és 19. között kerül megrendezésre, mely ismét változatos összművészeti műsorral várja az érdeklődőket. A színpompás kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legnevesebb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek fel. Itt ki is emelném a Szent István Bazilikában április 17-én megrendezésre kerülő Bach: H-moll mise előadását, amit a Purcell kórus és az Orfeo zenekar mellett kiváló nemzetközi szólisták adnak elő.  A szoprán szólista, Joanne Lunn Nagy-Britanniából érkezik, az énekesnő a nemzetközi régizenejáték egyik legkeresettebb előadója. A fiatal német énekes, Benno Schachtner a rangos Lipcsei Nemzetközi Bach Verseny történetének első kontratenor díjazottja. 2020-ban is több helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa és Zeneakadémia mellett az Erkel Színház, a Pesti Vigadó és a Várkert Bazár, a Budapest Music Center, a Trafó Kortárs Művészetek Háza, az Akvárium Klub, továbbá a fővárosi színházak és kulturális intézmények, valamint számos múzeum is kiemelt programhelyszín lesz

Az eseménysorozat záró akkordjaként több száz hivatásos és amatőr táncos, énekes, zenész indul el a város központi helyszíneiről – Városháza park, Szent István tér –, hogy nagy zajt csapva bejelentse a tavasz kezdetét. Az Andrássy úton haladva egy-egy állomáson, a Liszt Ferenc téren és a Kodály köröndön hagyományőrző performanszok várják a felvonulókat. A Hősök terére érve a promenádot egy nagy összművészeti produkció zárja, melyben akár a közönség is részt vehet.

Egy kis ízelítő a programok közül, a teljesség igénye nélkül:

https://btf.hu/programok

https://btf.hu/kamarakoncertek/20200405/tambuco-percussion-ensemble-118917-hu

https://btf.hu/kamarakoncertek/20200404/szabo-marcell-zongorakoncertje-117847-hu

https://btf.hu/templomi-koncertek/20200417/az-orfeo-zenekar-es-a-purcell-korus-114576-hu

https://btf.hu/szabadteri-programok/20200418/fesztivalzaro-promenad-120792-hu

Előző hír Következő hír

Hírek

Pünkösd

Pünkösdi szokások és hagyományok

Tovább

Biztos pont karnyújtásnyira

Generali iroda a Bank Centerben

Tovább

Teljesíthető újévi FOGadalom? Kezdd az évet ragyogó mosollyal!

Te mit fogadtál meg szilveszter éjszakáján a 2022-es évre? Hogy január elsejétől kőkemény diétába kezdesz? Hogy mostantól rendszeresen eljársz edzőterembe?

Tovább

Ahoy! Csokoládé és Limonádé Bár

Csodás ízek és illatok, folyékony és ropogós varázslatok, kényeztető gasztro örömök!

Tovább