2020 Március 4

Március 15.

Egy kis történelmi áttekintés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc a magyar történelem egyik legfontosabb eseménysorozata volt. Olyan hősök és hazafiak küzdöttek a szabad, önrendelkező, új Magyarországért, mint Kossuth Lajos, Petőfi Sándor vagy Damjanich János. Harcuk 1849 tavaszán győzelmet aratott Ausztria felett. A küzdelem mégis vereséggel zárult, mégpedig az orosz beavatkozással kialakuló túlerő miatt. Nem szabad azonban soha elfelednünk legnagyobbjaink történetét akik a magyar történelem legkiemelkedőbbjei közé tartoznak.

Színes programok várnak március 15-én az alábbi helyszíneken is: 

A Várban

A Dísz téren 9:00 órától 18:00 óráig vásár lesz, a Várkert Bazárban kézműves foglalkozások, zenés és táncos programok várnak, utána irodalmi est.

Hunyadi János lovasszobránál lósimogatóval, a Szent István szobornál közlekedésbiztonsági játékokkal, míg Hadik András szobránál népzenével és néptánccal készülnek.

A Szentháromság téren 10 órától koncertek és gyermekprogramok lesznek, míg a Táncsics börtönben különböző vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon lehet részt venni.

A Múzeumkertben, 13:00–18:00 között

Tánctanítás, népzenei koncertek kicsiknek és nagyoknak, térzene a Múzeum körúton, hazai finomságok a vásári forgatagban - középpontban a magyar termékek.  Lósimogató és pónilovaglás a Múzeumkertben. Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, állandó és időszaki kiállítások megtekintése óránkénti tárlatvezetéssel a Nemzeti Múzeumban.

Előző hír Következő hír

Hírek

Magyarország legszebb látogatható kastélyai közül 4 kedvenc

Ha ellátogatunk ezekre a helyekre, képzeletben átélhetjük a XVIII-XIX. századi nemesség mindennapjait.

Tovább

Vadász utcai sportközpont nyílik

Hamarosan nyílik Budapest új sportközpontja, karnyújtásnyira a Bank Centertől.

Tovább

Podmaniczky tér megújítása

Hamarosan elkészül az új Podmaniczky Frigyes tér.

Tovább

Csodahelyek Magyarországon

Barangoljunk Magyarországon és fedezzünk fel szebbnél-szebb tájakat!

Tovább