2020 Március 4

Március 15.

Egy kis történelmi áttekintés

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc a magyar történelem egyik legfontosabb eseménysorozata volt. Olyan hősök és hazafiak küzdöttek a szabad, önrendelkező, új Magyarországért, mint Kossuth Lajos, Petőfi Sándor vagy Damjanich János. Harcuk 1849 tavaszán győzelmet aratott Ausztria felett. A küzdelem mégis vereséggel zárult, mégpedig az orosz beavatkozással kialakuló túlerő miatt. Nem szabad azonban soha elfelednünk legnagyobbjaink történetét akik a magyar történelem legkiemelkedőbbjei közé tartoznak.

Színes programok várnak március 15-én az alábbi helyszíneken is: 

A Várban

A Dísz téren 9:00 órától 18:00 óráig vásár lesz, a Várkert Bazárban kézműves foglalkozások, zenés és táncos programok várnak, utána irodalmi est.

Hunyadi János lovasszobránál lósimogatóval, a Szent István szobornál közlekedésbiztonsági játékokkal, míg Hadik András szobránál népzenével és néptánccal készülnek.

A Szentháromság téren 10 órától koncertek és gyermekprogramok lesznek, míg a Táncsics börtönben különböző vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon lehet részt venni.

A Múzeumkertben, 13:00–18:00 között

Tánctanítás, népzenei koncertek kicsiknek és nagyoknak, térzene a Múzeum körúton, hazai finomságok a vásári forgatagban - középpontban a magyar termékek.  Lósimogató és pónilovaglás a Múzeumkertben. Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, állandó és időszaki kiállítások megtekintése óránkénti tárlatvezetéssel a Nemzeti Múzeumban.

Előző hír Következő hír

Hírek

Ahoy! Csokoládé és Limonádé Bár

Csodás ízek és illatok, folyékony és ropogós varázslatok, kényeztető gasztro örömök!

Tovább

Vadász utcai sportközpont nyílik

Hamarosan nyílik Budapest új sportközpontja, karnyújtásnyira a Bank Centertől.

Tovább

Karácsonyi koncert és egyéb kulturális ajánlások

Nem múlhat el karácsonyi készülődés Csajkovszkij Diótörője nélkül.

Tovább

Máté Bence világhírű magyar természetfotós kiállítása a megújult Podmaniczky téren

2019. november 9. és 2020. január 5. között ingyenesen látogatható a Máté Bence életművét bemutató nagyszabású kültéri kiállítás a felújított Podmaniczky Frigyes téren.

Tovább