2020 Április 2

Online színházi előadások

Több intézmény megnyitotta ingyenesen digitális archívumát, illetve több színház tesz elérhetővé előadás-felvételeket különböző csatornákon, valamint színművészek olvasnak fel regényeket, meséket és mondanak verseket.

Nem csupán a felnőttekre gondolnak a színházak és a színművészek: a gyerekekről sem feledkeznek meg. A Papageno csapata a játszóhelyekkel és az együttesekkel együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi helyzet alatt a zárt ajtók mögött megtartott előadásokat minél nagyobb számban élőben közvetítse.

https://papageno.hu/intermezzo/2020/03/mesek-szinhazi-eloadasok-es-mas-programok-gyerekeknek-folyamatosan-frissitve/

www.papageno.hu

Akadnak, akik még élőben látták a színpadon Gábor Miklóst, Gobbi Hildát, Márkus Lászlót, mások viszont csak filmekből, televíziós felvételekből ismerhetik az előző század második felének színészóriásait. Legendássá lett előadások felvételeiből válogattunk, hogy különlegesebbé tegyük az otthon töltött estéket.

6 legendás színházi előadás, amit már online is megnézhetünk:

Csirkefej

Döglött aknák

Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása

Hongkongi paróka

Játék a kastélyban

Koldusopera

Aki szívesen beleásná magát például a Katona József színház előadásaiba, vagy be szeretne kukkantani egy-egy főpróbára, az bátran megteheti a színház YouTube csatornáján: 

https://www.youtube.com/channel/UCNPULlGMNo937FBiiVufpmA

KULTURÁLIS PROGRAMAJÁNLATUNK OTTHONI IDŐKRE:

Előző hír Következő hír

Hírek

Izgalmas irodalmi estek a Várkert Bazárban

Különleges programok az irodalom szerelmeseinek.

Tovább

Őszi szabadtéri programok - magyarországi kalandparkok

Számtalan kültéri program hívogat bennünket - lépj ki a komfortzónádból!

Tovább

Bazilika és Vörösmarty tér karácsonyi vásárok

Sötétedés után fél óránként gyönyörködhetünk a Bazilikára vetített 3D-s épületfestésben egy speciális szemüveg segítségével.

Tovább

Szeptemberi könyvajánló

A szép őszi időben lehetőségünk van többet olvasni az erkélyünkön, a kertben, vagy éppen a szabad ég alatt egy zöld parkban.

Tovább