2020 Április 4

Virtuális múzeum bejárások

Ezekben a napokban, amikor tanácsos otthon maradni, virtuálisan bejárhatjuk Budapest múzeumait, ami ráadásul az otthon tanuló gyerekeket is segítheti egy-egy tantárgyból.

A világ legnagyobb múzeumai már szinte mind bezártak. Tudjuk, hogy a virtuális séta nem kárpótolja a saját, személyes élményt, de van néhány, otthonról, asztali gépről vagy mobiltelefonról is elérhető lehetőség arra, hogy még ebben a helyzetben is a kiállítóterekben barangoljunk, sőt, akár olyan közel kerüljünk a műtárgyakhoz, amire normál körülmények közt nincs módunk. 

Amikor úgy adódik, hogy éppen nincs színházi vagy koncertközvetítés, ellenben arra vágyunk, hogy csak magunk elmerengjünk egy-egy világhírű alkotás „előtt” akkor most sort keríthetünk rá.

Jelenleg sorban állas nélkül nézelődhetünk a világ legnagyobb művészeti múzeumaiban, íme:

Louvre

Három állandó kiállítást tekinthetünk meg ide kattintva.

Smithsonian Intézet

Saját tempónkban „sétálhatunk” a 360 fokban mozgatható képek segítségével a múzeum minden egyes szobájában ide kattintva.

Solomon R. Guggenheim Múzeum

Pablo Picasso, Piet Mondrian, Jeff Koons és Franz Marc és még számos művész alkotása a Guggenheim Online Gyűjteményének része. Kattints ide a belépéshez.

Vatikán Múzeum

Virtuális túra a Vatikánban? Kihagyhatatlan! Itt érheted el!

Mexikói Nemzeti Antropológiai Múzeum

Ezen az oldalon elmerülhetünk a spanyol hódítás előtti Mexikó történelmében. 23 kiállítási helyet látogathatunk online, tele maja történelmi tárgyakkal.

NASA

Mind a 

Virginia Langley Kutatóközpont, mind az Ohio Glenn Kutatóközpont ingyenes online túrákat kínál az érdeklődőknek. A Space Center Houston – az amerikai űrutazás összes korszakát bemutató oktatóközpont - applikációján keresztül pedig kipróbálhatunk néhány „kibővített valóság élményt”.

Előző hír Következő hír

Hírek

Bazilika és Vörösmarty tér karácsonyi vásárok

Sötétedés után fél óránként gyönyörködhetünk a Bazilikára vetített 3D-s épületfestésben egy speciális szemüveg segítségével.

Tovább

Karácsonyi koncert és egyéb kulturális ajánlások

Nem múlhat el karácsonyi készülődés Csajkovszkij Diótörője nélkül.

Tovább

Márton-nap

Programok ízletes ételekkel, különleges borok kíséretében.

Tovább

Színházi előadások Budapesten - szeptember

A jelenlegi helyzetben a színházak is megtesznek mindent a közönség és a társulat biztonsága érdekében, így minden nagyobb létszámú társulatot igénylő darabot felváltanak kevesebb szereplős előadásra. Szemezgessünk ezek közül!

Tovább