2019 Július 19

Vadász utcai sportközpont nyílik

Kiemelt kormányzati beruházásként, a Vadász utca 30. alatt található ingatlan újraépítésével Budapest új, minden igényt kielégítő kortárs sportközpontja jön létre. A Belvárosi Önkormányzat alapvető célja, hogy a létesítmény minden szintjén valódi közösségi épületként funkcionáljon, számos sportágnak helyet adva. Nem csak a kerületi lakosok és a kerületben dolgozók szabadidős sportolására, pihenésére, és egyéb közösségi rendezvényeknek ad majd helyet, de a környező iskolák testnevelési foglalkozásai számára is.

A sportközpont tervezésekor a Belváros Önkormányzatának kifejezett szándéka az, hogy az épület alacsony energiafelhasználású „zöld-ház” legyen: saját termálkúttal, illetve a tetőre telepített napelem-parkkal, nagyobb zöldfelületekkel is rendelkezzen. A fúrási munkálatok során 800 méter mélyen termálvizet találtak, ami fürdőzésre, fűtésre, és vízmelegítésre is alkalmas. 

A multifunkciós jelleg miatt a létesítmény minden korosztály számára aktív kikapcsolódásra is lehetőségeket biztosít, fitnesztől a falmászáson át az uszodáig. A földszinten a közösségi terek, a térszín alatt a vizes sport és szabadidős funkciók (úszómedence, wellness-részleg), a földszint felett a kosárlabda- és teremfoci pálya, tornaterem, fitneszterem és szabadidős funkciók kapnak helyet az épületben, míg az épület tetején egy tetőterasz szolgálja majd a kikapcsolódást.

A megnyitás tervezett dátuma: 2020

Előző hír Következő hír

Hírek

Megújult aula a Bank Centerben

Gáborjáni Szabó Gáborral beszélgettünk a Bank Center megújult aulájáról.

Tovább

Karácsonyi koncert és egyéb kulturális ajánlások

Nem múlhat el karácsonyi készülődés Csajkovszkij Diótörője nélkül.

Tovább

Podmaniczky tér megújítása

Hamarosan elkészül az új Podmaniczky Frigyes tér.

Tovább

Máté Bence világhírű magyar természetfotós kiállítása a megújult Podmaniczky téren

2019. november 9. és 2020. január 5. között ingyenesen látogatható a Máté Bence életművét bemutató nagyszabású kültéri kiállítás a felújított Podmaniczky Frigyes téren.

Tovább