2020 Május 4

Mit olvassunk? - irodalom ajánló

A mostani helyzet lehetőséget biztosít arra, hogy sokkal többet olvassunk. Fogadják szeretettel az alábbi ajánlásokat, különböző műfajokból.

Frei Tamás: Bábel 

A pécsi születésű író a rendszerváltás utáni időszak egyik meghatározó médiaszemélyisége volt, majd meghódította az irodalmat is. 2019-es regénye, a Bábel újra a bestseller listák élére tört. Izgalmas, akciódús, szokás szerint lényeglátó és égetően aktuális. A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges.

Keresztesi József: Csücsök, avagy a nagy puding hajsza

Elsősorban gyerekeknek íródott ez a verses meseregény, de szórakoztató fordulatai, igazi irodalmi leleményei a felnőtt olvasókat is lenyűgözik. Csücsököt, Vérpudingot, Sir Bonbont és a többieket Horváth Ildi grafikus eleveníti meg úgy, hogy az embernek valósággal összefut a nyál a szájában. A közös olvasgatást egy családi sütikészítés is követheti, természetesen a legkisebbekkel együtt!

Edith Eva Eger: A döntés

Dr. Edith Eva Eger tizenhat éves volt, amikor a nácik megérkeztek magyarországi szülővárosába, Kassára és családjával együtt Auschwitzba hurcolták. Edith a nővérével együtt túlélte a borzalmakat és úgy döntött, megbocsát fogva tartóinak és mindennap élvezi az életet. Évekkel a kiszabadulását követően egyetemre ment és pszichológusnak tanult, ma pedig többek között bántalmazott nőknek, poszttraumás stresszel, függőséggel vagy gyásszal küszködőknek segít.

Náray Tamás: Utolsó reggel Párizsban- kedvenc francia süteményreceptjeim

Az utolsó reggel Párizsban című kötetének részleteiből izgalmas ízelítőt kapunk abból is, milyen a világhírű francia divat világa. A közel 50 francia édességhez bónuszként jár három recept Náray Tamás magyar kedvencei közül is. Vigyázat: az édesség és az olvasás függőséget okoz!

 

Előző hír Következő hír

Hírek

Márton-nap

Programok ízletes ételekkel, különleges borok kíséretében.

Tovább

Ír Nagykövetség

Köszöntjük az épületben az új Nagykövetet!

Tovább

Júliusi programajánló

Válogasson hazai programkínálatunkból

Tovább

Kedvezményes hétvégi autóbérlés

Fizessen 3 nap helyett csak 1,5 napot!

Tovább