2020 Július 1

Balatoni szabadtéri programok 2020 nyár

2020. július 16-án 20.30 órakor lép színpadra Balatonfüreden Kern András, aki a népszerű régi dalok mellett az újabbakat is előadja.

Kisfaludy Színházi Esték: Kern András estje

A Kossuth-díjas színművésznek negyedszázada jelent meg első lemeze, rajta az azóta legendássá vált Lövölde tér című dallal. Az azóta is roppant népszerű albumon kívül több lemez is fűződik Kern András nevéhez.

A műsorban a közönség hallhatja a népszerű régi dalok mellett az újabbakat is, így elhangzik – többek között – a Hé, 67! a Pincér-rock, a Moszkva, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Semmi baj – és persze nem marad el a Lövölde tér sem és ahogy azt megszokhattuk Kern Andrástól, mindez sok-sok történettel, és humorral van kiegészítve.

Jazz piknik – Paloznak - 2020 augusztus 20-22

https://jazzpiknik.hu/programtabla2020/

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon már 9. alkalommal kerül megrendezésre a paloznaki Jazzpiknik. A rendezvény egy kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 40 koncertes rendezvénnyé.

Egy olyan színvonalas rendezvény létrehozása lebegett a szemünk előtt – és lebeg ma is – amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balatonon. A legjobb hazai és nemzetközi előadók mellé fontos a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte és a fenntarthatóságra való odafigyelés. A Balatontól egy kőhajításnyira, a paloznaki szőlőhegyen igazi piknik-hangulatra számíthatnak a látogatók. Az 500 lakosú falu – mely Füredtől csak 10 perc autóval – ilyenkor három napra a jazz balatoni fővárosa lesz: a falu melletti nagyszínpadon napközben a plédeken ejtőzve, este pedig a füvön táncolva, a csillagok alatt szólnak anagykoncertek.

Nyáresti Operett – Siófokon - 2020 július 6-augusztus 25 között

Nyáresti operett előadások 2020 Siófok

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvara ad otthont az ingyenesen látogatható Nyáresti operett előadások rendezvénysorozatnak.

Közreműködnek:

Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kisegyüttese
Vezényel: Farkas Pál
Szólisták
Szoprán: Simon Boglárka / Pánczél Klaudia
Tenor: Jenei Gábor

Időpontok:

július 7., 14., 21., 28. kedd 19.00
augusztus 4., 11., 18., 25. kedd 19.00

 

 

Előző hír Következő hír

Hírek

Novemberi kirándulások Budapest környékén

Színpompás erdők, kristálytiszta levegő az ősz utolsó hónapjában.

Tovább

Májusi népszokások, népi hiedelmek, fagyosszentek

Májusfa állítás, pünkösdi királyválasztás és fagyok elleni füstölés a gyümölcsösben

Tovább

Híres magyar borvidékek

Ismét beköszöntött az ősz és egyúttal kezdetét veszi a szüreti időszak. Érdekességek 3 híres magyar borvidékről.

Tovább

Őszi gyógynövények és gyógyhatásaik

Ősz derekán eljött a fák, bokrok terméseinek begyűjtési ideje. Ismerkedjünk meg egy kicsit közelebbről ezeknek a csodaszereknek megelőző és gyógyító hatásairól.

Tovább