2020 Július 3

Csodahelyek Magyarországon

A Tarcali-bányató és az Áldó Krisztus szobor

A Zempléni-hegység és az Alföld találkozásánál elterülő Tokaj borvidék méltán csalogatja a magyar és a külföldi látogatókat a csodaszép környezetével. A hely évszázadok óta bortermeléssel foglalkozik, aminek köszönhetően a turizmus is nagy mértékben fellendült ezen a vidéken. Ez persze nem azt jelenti, hogy a szőlőn és a borászatokon kívül ne volna erre látnivaló, SŐT! a hegyes-dombos környezet és a 27 település bőven ad természeti és kulturális látnivalót az ide érkezőknek.

Kezdjük a sort a Tarcali-bányatóval és onnan sétáljunk fel az Áldó Krisztus szoborhoz. A szobor érdekessége, hogy öt gránittömbből áll, mely 8,5 méteres magasságával és közel 50 tonna súlyával, Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra, ami nem mellesleg csodásan fest a tarcali naplementében.

https://www.facebook.com/groups/csodahelyek.magyarorszag/

 

Szarvas, Mini Magyarország makettpark

Közel száz híres magyar és egykori történelmi magyarországi épület között barangolhatunk az ország egyetlen interaktív parkjában, a Mini Magyarország makettparkban, illetve hazánk legnagyobb arborétumában, Szarvason. A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason, megelevenedik történelmünk.A rendkívül részletgazdag, speciális technológiával készült makettből álló park nem csak lélegzetelállító látványt, de interaktív élményt is nyújt.

http://minimagyarorszag.hu/

 

Prédikálószék, ahonnan a Duna-kanyar legszebb panorámája nyílik

Nemcsaka Dunakanyar, de hazánk egyik legszebb panorámája nyílik a Visegrádi-hegység legmagasabb pontjáról. A 2016 őszén átadott kilátó lélegzetelállító félköríves panorámát nyújt a Dunakanyarra és bár, ami a kilátást illeti, a Prédikálószék önmagában is megállja a helyét, a háromemeletes kilátóról a másik oldalon egészen a Csóványosig, sőt annál is távolabb ellátni. A kilátó ezenkívül tematikus kiállításként is szolgál: környékbeli legendákat, történeteket, magyar királyok életéből vett jeleneteket mutat be.A Visegrádi-hegységtől a Duna által elválasztott Szent Mihály-hegy és a háttérben a Csóványosig emelkedő Börzsöny, valamint a Duna közelsége együttesen olyan magasságkülönbségeket rajzolnak ki, hogy a Prédikálószéken állva a táj fölött érezhetjük magunkat. Az egykor 1300 métert is meghaladó magasságú vulkáni kráter lejtője megcsúszott, óriási mennyiségű anyag omlott alá, kirajzolva ezzel a mai Visegrádi-szoros völgyét.  A 639 méteres csúcsra több útvonalon is ellátogathatunk, attól függően, hogy milyen fizikai állapotban vagyunk, illetve van-e kedvünk egy hosszabb túrával felfedezni a mesés tájat.

Előző hír Következő hír

Hírek

Máté Bence világhírű magyar természetfotós kiállítása a megújult Podmaniczky téren

2019. november 9. és 2020. január 5. között ingyenesen látogatható a Máté Bence életművét bemutató nagyszabású kültéri kiállítás a felújított Podmaniczky Frigyes téren.

Tovább

Novemberi kirándulások Budapest környékén

Színpompás erdők, kristálytiszta levegő az ősz utolsó hónapjában.

Tovább

Kerti praktikák ültetéssel, metszéssel, növénygondozással kapcsolatban

Kerti praktikák a tavaszi kertben és a leanderek körül

Tovább

Májusi népszokások, népi hiedelmek, fagyosszentek

Májusfa állítás, pünkösdi királyválasztás és fagyok elleni füstölés a gyümölcsösben

Tovább