2020 Július 4

Nyári Könyvajánló

Bereményi Géza:

A magyar Copperfield

Bereményi Géza régóta várt önéletrajzi regénye elsősorban a gyermek- és ifjúkorral foglalkozik. Ismerős lehet nekünk ez a világ csodálatos filmjéből, az Eldorádóból és Cseh Tamásnak írt dalaiból is. A második világháború után a Teleki téren felnővő gyereket nagyszülei és a Teleki téri piac nevelték. 1956-ban tízévesen éli át a forradalom fordulatait, hogy kamaszkori lázadása és ifjúkori indulása egybeessen a Kádár-rendszer megszilárdulásával. Bereményi önéletírásában sorra veszi és ragyogó portrékban örökíti meg élete meghatározó figuráit és találkozásait. Ez a memoár magyar történelem krónikája emberközelből, emellett egy érzékeny művész vallomása.

Forrás: bookline

 

Grecsó Krisztián:

Harminc év napsütés

A Harminc év napsütés olyan, mint egy varázslatos kalendárium, benne a generációk közötti kommunikáció lehetőségei és lehetetlenségei, a velünk élő múlt kiismerhetetlen történetei.

Vajon a család jelentheti-e nekünk az otthont az időben, vagy minden alkalommal újra meg kell küzdenünk ezért az otthonosságért? Grecsó Krisztián történetei legszemélyesebb emlékeinket idézhetik fel: a nagymamákkal töltött nyarakat, a szabálytalan karácsonyestéket, az önálló élet első bizonytalan lépéseit, a hosszú vágyakozásokat és a rövid találkozásokat. A szerzővel ismerős terepen barangolhatunk, mégis minden más. A falu és város közötti kulturális váltások megélése, a helyekhez és helyzetekhez való visszatérés ambivalenciája most is ott van az írásokban, de mindent közelről látunk, így a történetek egyszerre komikusak és drámaiak. 

forrás: Bookline

 

Michelle Obama:

Így lettem

Mélyről jövő vallomásokban és magukkal ragadó történetekben bővelkedő önéletrajzi könyvében Michelle Obama bepillantást enged élete kulcsfontosságú pillanataiba – a Chicago déli részén töltött gyerekkorától vezetői pozícióba kerüléséig. Beszámol többek között arról is, hogyan sikerült egyensúlyt teremtenie karrierje és az anyaszerep között és hogy milyen volt az élete a Fehér Házban. Kíméletlen őszinteséggel és szellemes éleslátással ír az élet minden területén megélt győzelmeiről és kudarcairól, egész történetét elénk tárja – saját szavaival és saját szemszögéből. 

 

Feldmár András:

Személyes és személytelen

A személyesben megjelenik a másik apró részletekben, élesen, tisztán, felejthetetlenül. A személytelen olyan, mint egy álarcosbál, izgalmas, de furcsán üres és jelentéktelen.

1940-ben született Budapesten, 1956-ban vándorolt ki Kanadába, ahol előbb matematikus lett, majd pszichológiát és filozófiát tanult. 1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, aki elméleti és gyakorlati munkásságában radikálisan megkérdőjelezte a 20. századi pszichiátria dogmáit. Ez a találkozás egy életre meghatározta Feldmár tudományos munkásságát, a világhoz való viszonyát. Laing tanítványaként, barátjaként és szakmai örököseként számos terápiás kísérlet részese Európában és Amerikában.

forrás: hvg könyvek

 

Libri nyári könyvakció 2+1 - kalandok a nyárra!

Ez a nyár is szóljon az olvasásról és a könyves kalandokról! A Libri Kiadói Csoport, a Jaffa és a Scolar Kiadó könyvkínálatából kedvezményesen válogathat 2+1 akciónk keretében, hogy a harmadik, legalacsonyabb árú könyvet ingyen vigye haza. Válasszon egyből hármat a család minden tagjának a több száz izgalmas olvasmány közül! 

Az ajánlat 2020. július 1. és augusztus 31. között érvényes.

https://www.libri.hu/2+1

forrás: Libri

Előző hír Következő hír

Hírek

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / VIII. rész

Folytassuk utunkat a Mátrában!

Tovább

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / XII. rész

Kattintson az idei utolsó kéktúra szakasz ismertetőjéhez.

Tovább

Ganodermagombával az egészségért

Gano Excel

Tovább

Áprilisi könyvajánló

Mit olvassunk a húsvéti hosszú hétvégén?

Tovább