2020 Augusztus 2

Termelői piacok a Fővárosban

Czakó kert

Az ország legkiválóbb termelők árui közül válogathatunk a Gellért-hegy, a Naphegy és a Tabán találkozási pontjánál, közvetlenül a Hegyalja út mellett. A Tabán legöregebb fennmaradt épülete ad otthont a piacnak, ami a Naphegy egykori vincellérháza szőlőskerttel, borospincével, cukrászattal, a kertben piaccal, az egykori pajtában a piac bisztrójával. Ezen a helyen minden szombaton 8 és 14 óra között áll a vásárlók rendelkezésére, fürdőzhetünk az igazi őstermelői piacozás élményében, illetve friss áruból készített pástétomokat, krémeket reggelizhetünk a helyszínen.

https://www.czakokert.hu/

Mom Ökopiac

Akinek igazán fontos a minőség, az egészen biztosan járt már a híres biopiacon, ahol kizárólag tanúsítvánnyal rendelkező biotermékek árusíthatók és ezt szigorúan ellenőrzik is a fenntartók. Minden szombaton, ha esik, ha fúj, reggel 6 és délután 1 között várják a vásárlókat a Csörsz utcában.

Az Ökopiacon található egy jellemzően magyar rész: egy 17 üzletből álló boltsor, félig fedett vevőtérrel, valamint az azzal szemben lévő 20-25 sátras hely, ahol javarészt magyar termékeket lehet kapni. Az Ökopiac egyik szegletében kaptak helyet és színesítik a termékkínálatot a kézművesek.

Az árusok száma alkalmanként megközelíti a 100-at.  A kínálat rendkívül széles: vegyes zöldség és gyümölcs, (kecske) tej, túró, tejföl, sajtok, méz, füstölt- és tőkehús, valamint feldolgozott húsáru, lekvárok, ivólevek, csírák, import csomagolt biotermékek, szárazélelmiszer, minimális mennyiségben kozmetikumok, savanyúságok, savanyított termékek, továbbá kézműves termékek, könyvek, kiadványok stb. kaphatóak. Mindemellett lehetőség van meleg étkezésre, forró italok fogyasztására.

Pancs – Gasztro Placc

A Tűzoltó utcai Élesztőház kínál helyet a Gasztro Placc egy a magyar őstermelőket bemutató és összefogó közösségi piacának, ahol olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang, így az áruk között megtalálhatók a szezonális zöldségek, gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek és borok. Sőt, havonta egyszer designvásárral is kiegészül az esemény, ahol hazai tervezők különleges termékeit szemlélhetjük és persze meg is vehetjük.

Szimpla Vásárnap – őstermelői piac 

Ebből a felsorolásból képtelenség lenne kihagyni a Szimplát, amely a város első, jól ismert romkocsmájának területén működik. Az elmúlt öt sikeres év bebizonyította, hogy a város közepén is van helye egy nívós, minden igényt kielégítő termelői piacnak, amely vasárnaponként délelőtt 9-től délután 2-ig várja a vásárlóit, hiszen hetente nagyjából 1500–2000 ember fordul meg itt. Az árusok közül mindenki valódi termelő, szigorú szabályoknak kell megfelelniük, ügyelve arra, hogy minél szélesebb termékskála jelenhessen meg. Sőt, igazi vasárnapi hangulatú élőzene is van hétről hétre, jazz-, világ- és népzenei zenekarok tolmácsolásában.

 

Előző hír Következő hír

Hírek

Áprilisi könyvajánló

Mit olvassunk a húsvéti hosszú hétvégén?

Tovább

Áprilisi könyvajánló

Tavaszi válogatás

Tovább

OTP Private Banking a Bank Centerben

Fókuszban az aktív befektetési tanácsadás és az egyedi vagyonkezelés, exkluzív környezetben

Tovább

Karácsonyi könyvajánló

Mit olvassunk karácsonykor?

Tovább