2020 Szeptember 4

Szeptemberi könyvajánló

Phil Knight – A Nike-sztori – Bestsellers

A legendás márka alapítójának önéletrajza.

A ​friss diplomás, útkereső Phil Knight az apjától kölcsönzött 50 dollárból indította el cégét. Jó minőségű, olcsó futócipőket importált Japánból, amelyeket az autója csomagtartójából árusított. Az első évben, 1963-ban 8000 dolláros forgalmat termelt – napjainkban a Nike éves bevétele több mint 30 milliárd dollár, és az egyik leginnovatívabb és legértékesebb márkává vált, amelynek újításait világszerte próbálják másolni.

forrás: konyvmoly.hu

Oscar Wilde – A boldog herceg – Libri zsebkönyvek

Oscar Wilde, „az élet királya” – ahogy magát nevezte – könyörületesebb volt az országló, a valóságos királyoknál. Meséi alapgondolatát a részvét ihlette; részvét a szegények, a nyomorékok, a szerelem áldozatai iránt. S a mesék tájai, a városok, a királyságok, a mágusok és kereskedők mintha az Ezeregyéjszaka világa kelne új életre a múlt századvégi angol író tollán.

Ljudmila Ulickaj - A lélek testéről – Libri

Ljudmila Ulickaja új elbeszéléseiben a hétköznapi és a megmagyarázhatatlan fonódik egymásba elválaszthatatlanul. Hősei idősödő, magányos figurák, akik megpróbálják rendezni a konfliktusaikat a haláluk előtt, és gyanakodva fogadják, ha kapnak még egy esélyt az élettől. Egy feleség, aki kizárólag almát hajlandó enni, miután elhagyják, egy anya, aki külföldi férjre vadászik a lányának a parkban, egy műszaki rajzoló, akire az utolsó pillanatban talál rá az új szerelem, egy bibliográfus, akinek az emlékezetéből lassan kihullanak a szavak. Ulickaja végtelen empátiával és páratlan emberismerettel rajzolja meg portréikat, történetei egyszerre vigasztalóak és felkavaróak.

forrás: Libri

Pál Ferenc – A függőségtől az intimitásig – Vágy, élmény, kapcsolat - Libri

Mitől válik egy találkozás meghitté, és egy kapcsolat bensőségessé? Miben különbözik egy meghitt kapcsolat a társfüggőségtől? Tényleg igaz, hogy az intimitásból valakinek több kell, másnak kevesebb is elég belőle? Hogyan lehetséges az, hogy egyszerre vágyhatunk utána, és félhetünk is tőle?Minderre, és még sok más fontos kérdésre kaphatunk válaszokat ebből az izgalmas könyvből. 

Pál Ferenc. Első sikereit válogatott atlétaként érte el: húszévesen, még junior korúként felnőtt magyar magasugró bajnok lett. Kalandos spirituális útkeresés után, teológiai tanulmányai befejeztével 1996-ban pappá szentelték Esztergomban.Több mint egy évtizede vezet önismereti csoportokat többek között a Magyar Pszichodráma Egyesület keretében. 

forrás: Libri

Előző hír Következő hír

Hírek

Az Országos Kéktúra útvonal szakasza / XIV. rész

Zökkenjünk ki a hétköznapokból és túrázzunk a Bakonyban!

Tovább

Az HBO Max megérkezett Magyarországra

Nézz online mindent, amit szeretsz egy helyen

Tovább

Biztos pont karnyújtásnyira

Generali iroda a Bank Centerben

Tovább

Március hónapban debütál a Bank Center Elevator Gallery

Radák Eszter kiállítása

Tovább