2022 Január 4

Januári könyvajánló

Rubik Ernő: A mi kockánk

,,Aki kíváncsi, mindig talál rejtvényeket maga körül. Aki eltökélt, meg is oldja őket." Rubik Ernő

A mi kockánk a rejtvényekről szól. A rejtvény nem egyszerű játék, hanem egyenes út az emberi kreativitás felé. Olyan készségeket aktivál mindannyiunkban, mint a koncentráció, a kíváncsiság, a játékosság, a megoldás keresésének vágya.

A Rubik-kocka sokkal több, mint pusztán egy lebilincselő rejtvény: igazi világjelenséggé vált. Könyvek, színdarabok és hollywoodi szuperprodukciók állandó szereplője, egyetemi kurzusok tárgya, világversenyek sporteszköze. Közel fél évszázados története során így lett közel egymilliárd ember játéka.

A Kocka mára a gondolkodás örömének és a látszólag lehetetlen problémák megoldásának közismert jelképévé vált. Erről a csodálatos tárgyról és alkotójáról több ezer cikk és számtalan könyv jelent már meg világszerte, de Rubik Ernő - aki világéletében kerülte a nyilvánosságot - még sohasem mesélte el, milyen volt számára végigkövetni e kis tárgy minden várakozást felülmúló sikerét és különös kalandjait a nagyvilágban.

A mi kockánk - mely a világ számos pontján a magyar kiadással egy időben jelenik meg - tanulságos utazásra invitálja az olvasót a matematika, a pszichológia, az oktatás, a képzőművészet, a design, az építészet és a popkultúra területén. Elgondolkodtató, magával ragadó, álomszerű kirándulás ez modern korunk egyik legkülönlegesebb kreatív elméjével.
Rubik Ernő Kossuth- és Széchenyi-díjas játéktervező, építész, a Rubik kocka megalkotója. Címzetes egyetemi tanár, az Európai Tudományos Akadémia tagja. A kreativitás és innováció nemzetközi tekintélyű szakértőjeként érdeklődésének középpontjában a gyermeki kíváncsiság, a játékosság és az alkotókedv összefüggése áll.

https://www.libri.hu/konyv/rubik_erno.a-mi-kockank.html

Orvos-Tóth Noémi: Szabad akarat

"Mire felnövünk, sorsunk forgatókönyvéből már jelentős fejezetek megváltoztathatatlannak tűnnek. Sejtjeinkben hordozzuk felmenőink traumáinak nyomait; szüleink, nagyszüleink ránk örökítették a megdönthetetlennek tűnő életigazságokat; zsigereinkbe égtek a bizalom, a bizalmatlanság, a szeretet és a szeretetlenség tapasztalatai. Már számos saját krízist vagy mélyen ható egyéni traumát is megéltünk, és kialakultak a válaszaink, ismétlődő megoldó-kulcsaink is ezekre a helyzetekre.

Vajon a felmenőinktől kapott lelki sebek, kötődési zavarok, érzelmi és viselkedési mintázatok életünk végéig meghatározzák a sorsunk alakulását? Meddig tart a transzgenerációs örökség hatása, és hol kezdődik a szabad akarat? Mikor és hogyan léphetnek működésbe saját sorsformáló erőink?

Ebben a kötetben életünk legbefolyásolóbb erejű témáinak vizsgálatára hívom az olvasót. Sorra vesszük azokat a tényezőket, amik a párkapcsolataink alakulására hatnak, meghatározzák a pénzhez, sikerhez fűződő viszonyunkat, befolyásolják a testi-lelki egészségünket, és előrevetítik, hogyan reagálunk a nehézségekre. A kérdés mindig az, hogy szabad akarattal mekkora változást érhetünk el, és hogyan teremthetünk magunknak olyan életet, amely a leginkább megfelel az elképzeléseinknek." - Orvos-Tóth Noémi

https://www.libri.hu/konyv/orvos-toth_noemi.szabad-akarat.html

Bob Proctor: Az élet művészete - Tanítások a világ leghíresebb mentorától a sikeres élethez

Bob Proctor azon emberek egyike, aki több mint egy fél évszázada tanulmányozza a személyiségfejlődést. Könyve felöleli a legfontosabb jellegű ismereteket - hogyan állj félre saját magad útjából, hogy egy boldog, egészséges és masszívan gazdag életet élhess.
Tudatos szakértelemmel rendelkezik, ezért mindenkivel úgy tudja megosztani a tudását, hogy ők is azonnal gyakorlatba tudják iktatni mindezt. Általa felismerjük, milyen alkotó szellemi képességeink vannak, hogyan használjuk ezeket, hogyan huzalozzuk újra az elménket, és miért is van szükség az életünket átszövő hamis hitrendszereink lecserélésére.
 

Segít abban:

Hogyan érhetünk el bármit, amire az életben vágyunk? 

Hogyan kerüljük el a negatív gondolatmintákat és eddzük újra elménket a sikerre?
Hogyan osszuk be a feladatainkat, hogy maximális hatékonysággal végezzük a munkánkat?
Milyen módon működik elménk és testünk, hogyan végezzük el hatékonyan ez eddig halogatott a dolgainkat?

Ebben a könyvben minden tanítást megtalálsz ahhoz, hogy bármilyen eredményt elérj az életben és képes legyél a korlátok nélküli élet művészetére.

Világszerte végzett munkájának köszönhetően emberek milliói és számtalan szervezet érte már el legnagyobb célját.

Ahogy olvasod majd, olyan érzésed lesz, mintha te is beülnél Bob Proctor egyik órájára.
Legyen hát Bob Proctor a te személyes mentorod is!

https://www.libri.hu/konyv/bob_proctor.az-elet-muveszete--1.html

Pál Kata Dorottya - Sas Eszter Krisztina: Kreatív önismereti határidőnapló - Út önmagamhoz

E rendhagyó és különleges határidőnapló nemcsak arra szolgál, hogy feljegyezd a fontos időpontokat és teendőket, hanem egy teljes évig útitársként mutatja az utat önmagadhoz. Tizenkét kulcsfontosságú témakör mentén, közérthető pszichológiai magyarázatokkal, valamint kreatív és elgondolkodtató gyakorlatokkal mélyíti el az önismereted.
Nem siettet, meghagyja számodra a teret és az időt, hogy akkor vágj bele az utazásba, és olyan ütemben haladj, ahogy az számodra kényelmes - már csak azért is, mert öröknaptárról van szó.

Persze ahogy egy jó szakember, úgy ez a könyv sem ad gyors és kész megoldásokat, ugyanakkor minden szükséges eszközzel felvértez ahhoz, hogy az önismereti kaland során izgalmas felismerésekkel és hasznos tudással gazdagodhass.

A kérdés már csak az: elindulsz-e az önmagad felé vezető úton? 

https://www.libri.hu/konyv/pal_kata_dorottya.kreativ-onismereti-hataridonaplo.html

Előző hír Következő hír

Hírek

Programajánló

Fény Múzeum a Hold utcai piacon

Tovább

Augusztusi könyvajánló

Nyár végi olvasmányok

Tovább

Csodahelyek Magyarországon

Barangoljunk Magyarországon és fedezzünk fel szebbnél-szebb tájakat!

Tovább

Március 15.

Budavári Palotanegyed

Tovább