2022 November 1

Zene ajánló

Onczay Zoltán a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, majd 2008-ban Berlinben az UdK Egyetemen Hindemith-ösztöndíjasként szólista diplomát szerzett Wolfgang Boettcher osztályában. 

Három évig szólócsellista volt a Gustav Mahler Nemzetközi Ifjúsági Zenekarnak, ahol többek között olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Mariss Jansons, Kent Nagano, Anne Sophie Mutter, és Yo-Yo Ma.

Számos elismerésben részesült, többek között a Yamaha-díj és a European Music for Youth nemzetközi versenyen Oslóban is különdíjat kapott.

2008-2014 között a Mannheimi Kamarazenekar első csellistája, illetve a “Turmsaal” koncertsorozat művészeti vezetője volt. 2015 őszétől dolgozik a MÁV Szimfonikus Zenekarnál, szólamvezetőként.

A 2020-ban megalakult Fejes Akadémia alapító tagja és 2021 óta a Madrid Soloists tagja és vezető csellistája. 2022-ben meghívást kapott az amerikai Renova Zene Fesztiválra és a kínai Kulangsu Cselló Fesztiválra.

Küldetésének tekinti a magyar és a kortárs zene hazai és külföldi népszerűsítését, valamint a fiatal tehetségek oktatását és támogatását. A klasszikus zene mellett elektroakusztikus és improvizatív zenével is foglalkozik. 2021-ben megkapta az Artisjus Előadói Díjat Magyarországon.

Novemberben még két alkalommal is lesz lehetőségünk meghallgatni Onczay Zoltánt.

2022. november 18. péntek 19.00 órától a Szervátiusz Szalonban Kodály+  
’Hagyományteremtő koncert’ (Kodály duó hegedűre és csellóra, Bartók magyar népi melódiák és egy meglepetés darab) 

Hegedűn közreműködik HOLLÓKŐI HUBA

Cím: 1112 Budapest, Facsemete u. 2/3

Regisztrálni a szervatiusz7klara@gmail.com e-mail címen vagy a 06-30-338-9278-as telefonszámon lehet.


2022. november 29. kedd 18:00 órától az Ötpacsirta Szalon (Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjtemény1088 Budapest, Ötpacsirta u. 4.) ‘Régi és mai magyar muzsika’ sorozat novemberi állomásán többek között Liszt, Dohnányi, Bartók, Madarász Iván, Bella Máté művei hangzanak el. 

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. 

Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a 

(06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet.

További információ a programról:  

https://fszek.hu/uploads/VT92dfyCXSIDsGBC84eE5-ccafcTQWDJ.pdf


A további eseményeket a Facebook oldalon is követhetitek, illetve itt találhatóak a koncerttel kapcsolatos további hírek is: https://www.facebook.com/zoltanonczaycellist/

Találkozzunk a koncerteken!
https://mavzenekar.hu/2-17/

Előző hír Következő hír

Hírek

Szeptemberi könyvajánló

A szép őszi időben lehetőségünk van többet olvasni az erkélyünkön, a kertben, vagy éppen a szabad ég alatt egy zöld parkban.

Tovább

Termelői piacok a Fővárosban

Kevés üdítőbb dolog létezik egy kellemes augusztusi reggelen, mint felkeresni a hozzánk épp legközelebb található ökopiacot és beszerezni vagy éppen ott elfogyasztani a friss alapanyagokból készülő reggelit.

Tovább

Híres magyar borvidékek

Ismét beköszöntött az ősz és egyúttal kezdetét veszi a szüreti időszak. Érdekességek 3 híres magyar borvidékről.

Tovább

Bank Center fotókiállítás

Környezetvédelem & Divat

Tovább