2021 Június 2

Programajánló

Levendula fesztivál Tihany 2021

Levendula Hetek Tihanyban 2021. június 19 és július 4 között. A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, a mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának.

Levendulafesztivál – séta az apátsági majorságban

A Levendula Fesztivál ideje alatt a következő időpontokban indul a séta az apátság melletti Látogatóközpontból - kérjük az előzetes jelentkezést!

 • Június 24. csütörtök: 09.30, 15.00
 • Június 25. péntek: 09.30, 15.00
 • Június 26. szombat: 09.30, 15.00
 • Június 27. vasárnap: 15.00

A program leírása

 • rövidfilm a Tihanyi Bencés Apátságról a Látogatóközpontban
 • séta az Apátsági Majorságba: útközben a bencés apátság egykori gazdasági épületei mellett halad el a csoport
 • a Majorság elhelyezkedésének, területi adottságainak, a levendulatelepítés körülményeinek, Bittera Gyula és a levendula kapcsolatának bemutatása
 • gyógynövények ismertetése, majd kvíz
 • a traktorok bemutatása
 • fényképezkedési lehetőség
 • szerzetesi termékek kóstolója:

          András király és Anasztázia királyné likőr (2x0,04l, 40%/35%)

          levendula- és citromfűszörp

          apátsági sós ropogtatnivaló

További információért kattintson az alábbi linkre

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-levendula-fesztival-tihany-balaton.html

Tokaji Bornapok 2021. június 4-6. (Több helyszínen)

Fehér borok, színes kultúra - Tokaji Bornapok! A bor a hagyományok és a gasztronómia találkozása Tokajban. A hagyományokhoz hűen Tokaj-Hegyalja kiváló borászai a város főterén felállított faházakban kínálják a jobbnál jobb boraikat és pálinkáikat a város főterén felállított faházakban, de a helyiek nyitott pincékkel is várnak. Személyesen is találkozhatsz a borászokkal, akik lelkesen kóstoltatnak, beszélnek a készítés folyamatáról, és még sok érdekességről is mesélnek.

Borok – Gasztronómia – Koncertek

Az elmúlt évben a koronavírus okozta helyzet miatt elmaradt a Tokaji Bornapok, idén azonban már megújult formában várja a közönséget június 4. és 6. között. A nyár első hétvégéjén tartandó rendezvény továbbra is ingyenes, néhány programra azonban külön belépőjegyet kell váltani, így érdemes előre tájékozódni.

Néhány program a 3 nap kínálatából:

A Paulay Ede Színház udvarán a három nap alatt számos előadással várják a családosokat, a gyermekprogramok mellett pedig esténként a könnyed szórakozásé lesz a főszerep. Szombaton kora este a Kállay Saunders Band ad koncertet és számos más zenei produkciót is élvezhetnek a vendégek.

A borkóstolók és vezetett pince-, illetve dűlőtúrák mellett a legtöbb helyszínen különleges gasztronómiai kiránduláson is részt vehetnek a fesztiválozók, és a zenei produkciók sem maradnak el.

A Szerelmi Pincében a Tokaji Aszú gyógyászati felhasználásáról tartanak előadást és vezetett kóstolót, az Ászok Borházban pedig több Tokaj-hegyaljai borászat vendégeskedik és kínálja borait.

A Borgaléria is koncerttel és kóstolókkal készül, a Kései Pincze gasztroudvarán azonban a borok mellett különleges kávékról, süteményekről és limonádékról tartanak előadást.

Azok, akik a kulturális és boros programok mellett a helytörténetről is szeretnének bővebb ismereteket szerezni érdemes csatlakozni a hétvége minden napján induló, de más-más tematikájú Tokaji Sétákhoz is.

A programokról és helyszínekről bővebben az alábbi linken tájékozódhat.

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-tokaji-borfesztival.html

Gallery Weekend Budapest

A Kortárs Galériák Egyesülete 2021. június 18-19-20-án, hetedszer rendezi meg a Gallery Weekend Budapest eseményt (GWB), a hazai kortárs képzőművészet fesztiválját. Mára a világ számos nagyvárosában (Brüsszel, Chicago, Dublin, Havanna, Kaunas, Mexikóváros, Párizs, Barcelona, Varsó, Berlin, Peking, Tel-Aviv, Antwerpen, London) rendeznek Gallery Weekend-eseményeket, Budapesten a Kortárs Galériák Egyesülete indította útjára, 2014-ben.

Előre meghirdetett ’offline’ programokon vehetnek részt az érdeklődők (pl.: galériatúrák, kiállításmegnyitók, kurátori tárlatvezetés, beszélgetés a művésszel). Naponta két időpontban, 12:00 és 16:00 órakor indulnak a vezetések. A találkozási és egyben kiindulási pont az első állomásként feltüntetett galéria. A túra teljes hossza max. 2 óra. Minden galériánál kb. 20-30 perc áll rendelkezésre a kiállítás megtekintésére.  A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. 

Idén 14 galéria csatlakozik a fesztiválhoz: acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Glassyard, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, MissionArt, Molnár Ani, MyMuseum, TOBE, Várfok és VILTIN. 

Ez a művészeti esemény lehetőséget ad a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására, - mindezt jól ismert magángalériák tárlatvezetésein, megnyitóin és túráin keresztül. Szóljon ez a hétvége a hazai kortárs képzőművészetről és a bezártság lezárásáról, engedjük, hogy a művészet tegye, amit a legjobban tud: hasson ránk!

Bővebben az alábbi linkeken tájékozódhat.

https://hu.galleryweekendbudapest.com/

https://welovebudapest.com/cikk/2021/5/3/latnivalok-es-kultura-juniusban-maratoni-galeriaturara-indulhatunk-budapesten

Előző hír Következő hír

Hírek

Az HBO Max megérkezett Magyarországra

Nézz online mindent, amit szeretsz egy helyen

Tovább

Balatoni és budapesti Programajánló

Mozduljunk ki az utolsó nyári napokban!

Tovább

F5 Fitness & Gym

Új fitness terem a Bank Centerben!

Tovább

Podmaniczky tér megújítása

Hamarosan elkészül az új Podmaniczky Frigyes tér.

Tovább